Iluminatul exterior - mai multa lumina

iluminat exteriorLumina... mai multa lumina!

Poate doriti ca locuinta dvs sa produca o ambianta navalnica si festiva si in timpul noptii sau ca gradina, aleea sau gazonul, pe care le-ati ingrijit cu atata atentie de-a lungul anilor, sa arate captivant si dupa lasarea intunericului. Desigur, preferati ca spatiul exterior al casei dvs sa fie unul spectaculos, decat unul anost si insipid. Toate aceste premise pot fi satisfacute, printre altele, prin instalarea unui sistem de iluminat ornamental, folosind lampi, felinare, spoturi etc.

In afara de efectul estetic produs, iluminatul exterior confera locuintei un plus de siguranta, mai cu seama atunci cand lipsiti de acasa, lasand impresia unei case populate. O iluminare buna a intrarii principale ajuta, de asemenea, si la identificarea vizitatorilor si creeaza senzatia de spatiu primitor. O investitie optima si judicioasa in aceast sens va conduce automat la cresterea valorii si securitatii locuintei si la crearea unei atmosfere de invidiat. Foarte multi dintre proprietarii care detin case pe pamant se pare ca au optat pentru aceasta investitie din motive ce tin, mai degraba, de siguranta (personala si a bunurilor detinute). Din aceasta perspectiva, chiar daca reprezinta o cheltuiala in plus, este recomandat ca aceste corpuri de iluminat sa fie pe baza de senzori de miscare. Puteti conecta senzorii direct pe gard sau pe poarta, astfel incat becul sa se aprinda doar atunci cand cineva incearca sa intre. Sistemul poate detecta miscarea de la o distanta considerabila fata de locul in care este instalat. Luminile pot fi programate pentru a sta aprinse numai pentru o perioada pe timpul noptii si de a se reaprinde doar daca detecteaza miscare. Sau pot sta in permanenta aprinse, stingandu-se automat si alertand proprietarul, in cazul in care cineva ar vrea sa patrunda in spatiul detinut de acesta.

Felinarele exterioare impodobesc treptele si aleile, luminand atat drumul, cat si vegetatia din apropiere. Cu ajutorul acestora se creaza un ambient calduros si relaxant din curte sau din gradina si pana la intrarea in casa. Felinarele sunt disponibile in diferite modele, dimensiuni sau forme, prezinta diferite moduri de prindere: cu consola orintata in sus, cu consola orientata in jos sau pe un picior ornamental si sunt foarte usor de instalat. Pentru a economisi energiea este recomandat sa alegeti surse de lumina economice de mic voltaj, fluorescente sau cu vapori de mercur sau sodiu.

Pentru intrarile secundare se poate instala un singur felinar de perete, in spatiul de deasupra usii. Garajul trebuie luminat pentru a putea fi folosit si pe timp de noapte. Cea mai buna alegere este un corp de iluminat cu senzor de miscare echipat cu sursa de lumina cu sodiu sau un sistem conectat la poarta garajului ca lumina sa se apinda doar atunci cand ii deschideti usa.

Puteti opta pentru becuri colorate si pentru cele mai inedite forme, in functie de gusturile personale. De imaginatia dvs depinde spectaculozitatea propriei locuinte pe timpul noptii.

Photo: 1

Corina Dovinca
InCasa.ro