Improspateaza aerul din casa cu produse naturale

Spatiile inchise trebuiesc aerisite de cateva ori pe zi pentru a preveni vicierea aerului. Cu cat o incapere este mai mica, cu atat este necesara aerisirea ei mai frecventa. Si spatiile in care se fumeaza sau in care se aduna grupuri mai mari de persoane trebuiesc aerisite mai des. Dar, oricat de bine ar fi aerisite, unele spatii mai pastreaza anumite mirosuri, deloc placute.

Mirosul greu din locuinta poate avea mai multe cauze: animalele de companie, gatitul, mucegaiul. Pentru a scapa de aceste mirosuri, cei mai multi folosesc spray-uri sau odorizante, care, mai mult mascheaza mirosurile neplacute decat le elimina.

O metoda mult mai sanatoasa si mai eficienta de a improspata aerul din incapere este folosirea produselor naturale. Mai jos sunt prezentate cateva produse care te vor ajuta sa-ti parfumezi casa in mod natural.

Plantele naturale vor fi tot timpul unele dintre cele mai frumoase “accesorii” utilizate in amenajarile interioare. Dar, pe langa culoare si frumusete, plantele ne ofera si parfumul lor. Pune cateva ghivece cu menta, rozmarin sau busuioc in living si vei vedea ca aerul din incapere se va schimba. Florile de lavanda, pe langa faptul ca inmiresmeaza spatiul, alunga moliile si insectele si  ajuta persoanele care sufera de insomnie sa aiba un somn linistit si odihnitor.

O alta metoda de a improspata aerul din camera, tot la indemana oricui, este folosirea uleiurilor esentiale. Odorizantele de cameră preparate cu anumite uleiuri esentiale sunt foarte benefice pentru sanatate, ele împiedica raspandirea bacteriilor si a virusiilor si totodata parfumeaza placut incaperile. Dilueaza cateva picaturi de ulei in apa si pulverizeaza prin camera. Cele mai utilizate uleiuri esențiale pentru odorizant sunt cele de levantica, lamaie, portocala, menta, scortisoara.

Cu ajutorul lumanarilor parfumate poti realiza o atmosfera placuta, un decor impresionant, si totodata un aer proaspat. Este indicat sa-ti realizezi singur lumanarile parfumate pentru a fi sigur ca acestea nu contin substante toxice. Ai nevoie de ceara naturala si de ulei esential. Prentru a absorbi mirosul neplacut din incapere te poti folosi si de otet alb, coji de citrice, boabe de cafea.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro