Ingrijirea tenului dimineata

ingrijirea tenului dimineataCuratirea tenului dimineata incepe mai intai cu un lapte demachiant. Acesta este indicat, indiferent daca tenul este uscat, gras sau acneic. Exista cateva acte esentiale ale ingrijirii tenului, indiferent daca ne machiem sau nu.

Astfel laptele demachiant se unge pe toata fata insa nu cu un tampon de vata, cum se face seara, ci cu ajutorul degetelor, iar apoi se sterge cu doua-trei comprese mari de tifon imbibate cu apa calda. Clatiti apoi bine obrazul cu apa rece. Cu ajutorul unui tampon de vata, treceti usor peste fata - apa de fata care vi se potriveste. In sfarsit, folositi o crema de zi, care sa fie totodata si o crema de protectie impotriva mediului inconjurator.

In conditiile vietii noastre de zi cu zi, cand atmosfera este atat de poluata, este foarte important ca obrazul dumneavoastra sa fie protejat. Nenumaratele boli de piele, acneea si infectiile au drept cauza impuritatile, adesea toxice, care patrund in porii pielii.

Un mijloc de protectie foarte important, mai ales la femeile care sufera de cuperoza, este, pe vreme de iarna friguroasa si umeda, machiajul. El serveste ca un scut impotriva murdariei din atmosfera. Machiajul se pune peste crema de zi. Fondul de ten se intinde pe toata fata, in acelasi mod in care se aplica si crema.

Si tineti cont ca, in zilele cand ramaneti in casa, ori in ceasurile care va raman dupa intoarcerea de la munca, este indicat sa va dati pe fata cu miezul fructelor pe care le aveti la indemana: mere, portocale, grepfruituri. Pielea este la fel de insetata de vitamine ca si organismul dumneavoastra.