Jaluzelele verticale

jaluzele exterioareJaluzelele sunt elemente populare in toata lumea, deoarece ofera atat o solutie decorativa pentru locuinte, cat si una functionala. Nu numai ca fac incaperile sa arate mai atragatoare, dar rezolva si o serie de probleme practice si de ambient. De exemplu: protejeaza impotriva razelor solare, reprezinta o metoda eficienta de umbrire, asigura discretia necesara oricarei activitati si sunt usor de intretinut, comparativ cu traditionalele perdele si draperii. In plus: sunt prezente pe piata intr-o varietate de culori, materiale, forme, dimensiuni si modele, astfel incat aveti posibilitatea sa le adaptati oricarei scheme decorative.

Unul dintre avantajele majore ale jaluzelelor este acela ca blocheaza patrunderea zgomotelor in camera, linistea fiind esentiala pentru odihna si confortul dvs. Daca doriti sa reduceti la maximum zgomotul ar trebui sa aveti in vedere achizitionarea unor jaluzele verticale. Spre deosebire de cele orizontale, acestea izoleaza mai bine elementele exterioare, datorita orientarii de sus in jos a lamelelor si a faptului ca acestea sunt mult mai late decat in cazul jaluzelelor orizontale. Estomparea zgomotelor depinde si de materialul din care jaluzelele sunt confectionate. Astfel: tesaturile groase si captusite sunt de preferat celor standard din vinilin sau din materiale similare. Diferenta de pret va fi compensata de calitatea oferita.

Jaluzelele verticale au posibilitati multiple de montare si permit controlarea cu usurinta a intensitatii luminii pe toata durata zilei. Pot fi realizate cu diferite sisteme de manevrare, de la simpla actionare manuala pana la sisteme de comanda electrice cu intrerupator sau telecomanda si actionari automatizate bazate pe senzori.

Photo: joeypics.com

Corina Dovinca
InCasa.ro