Mobila potrivita pentru curtea interioara

Mobilier curteCum sa alegeti mobila potrivita pentru curtea interioara

Curtea interioara reprezinta mai mult decat o simpla extensie a casei dvs. Daca planul arhitectural si designul sunt bine realizate, acest spatiu poate fi transformat intr-o zona confortabila si un excelent spatiu de relaxare.

 

Adaptati-va la spatiul disponibil si la stilul decorativ existent

Alegerea obiectelor de mobilier pentru curtea interioara se bazeaza pe acelasi criteriu ca si alegerea mobilierului pentru oricare alta suprafata din interiorul locuintei dvs, si anume: spatiul disponibil. Curtile interioare, desi dau senzatia de spatialitate, datorita deschiderii, contin o suprafata limitata de podea. Este foarte important sa reusiti sa decorati aceasta suprafata, astfel incat sa mentineti senzatia de spatiu nelimitat. In acest sens evitati inghesuiala. De asemenea, nu uitati ca acest loc reprezinta o parte din locuinta dvs., prin urmare, trebuie sa le ganditi ca pe un intreg, fie ca optati pentru aceeasi tema decorativa, fie ca alegeti o tema noua, extravaganta. Acestea trebuie sa comunice macar printr-un element, astfel incat sa existe senzatia de continuitate.

 

Tineti cont de conditiile meteorologice

Spre deosebire de mobilierul de interior, care este in permanenta protejat de vremea aspra de afara, obiectele din curtea interioara sunt expuse in mod continuu conditiilor meteorologice. Daca se intampla sa locuiti intr-o zona cu vant puternic este recomandat sa alegeti mobile grea. In caz contrar obiectele confectionate din plastic sau rachita sunt alegerea potrivita. Luati in considerare si ploile sau ninsorile atunci cand alegeti materialul din care este confectionata mobila pentru curtea interioara.

 

Optati pentru un model coloristic uniform si o tema

Nu uitati ca materialele diferite induc stari diferite. Pentru cei care abia s-au mutat impreuna sau pentru cei vesnic indragostiti recomandam mobila confectionata din  impletituri din rachita, care confera spatiului un aer romantic. Pentru o atmosfera victoriana sau retro folositi obiectele din fier forjat. In ultima vreme, lemnul de bambus este din ce in ce mai utilizat, atat datorita durabilitatii sale cat si a imaginii naturale pe care o creeaza.

 

Alegeti cu grija materialele

Daca optati pentru lemn inarmati-va cu rabdare si timp, pentru ca acesta necesita o ingrijire speciala. Desi arata excelent, natural fiind, lemnul va fi dispus sa se deterioreze rapid in conditiile de afara. Pentru a nu va complica existenta este bine sa folositi aluminiul si plasticul, materiale care, in plus, vor conferi spatiului o infatisare contemporana, minimalista.

 

Gasiti combinatia potrivita de scaune, mese, balansoare si sezlonguri

Mai inati de toate ganditi-va cate scaune doriti sa puneti in acest spatiu. Numarul acestora va influenta alegerea mesei centrale (dimensiunea si forma). Puteti apoi sa improvizati introducand un balansoar sau cateva sezlonguri, in functie de spatiul disponibil si de utilitatea pe care vreti sa i-o dati.

 

Folositi iluminatul solar

Nu numai ca arata foarte bine, dar va si ajuta sa economisiti bani. Oferta este generoasa in ceea ce priveste dispozitivele de iluminat solar, astfel ca nu va ramane decat sa le gasiti locul potrivit in curte. Iar pentru a "condimenta" putin atmosfera, nu uitati sa instalati un gratar, undeva cat mai departe de locul de odihna, pentru a nu fi deranjati de fum sau de diversele mirosuri (chiar daca acestea sunt placute).

www.incasa.ro