Mobilierul pentru balcon: plastic sau lemn?

mobilier gradinaMobilierul pentru balcon trebuie sa fie confortabil, sa arate bine si sa nu ocupe mult spatiu. In plus ideal este ca acesta sa reziste si sa se adapteze cat mai bine capriciilor vremii.

Pe langa jardinierele si ghivecele cu flori frumos colorate, care contribuie la o atmosfera placuta si primitoare, mobilierul reprezinta de asemenea elementul care ne face sa ne simtim bine si care transforma spatiul intr-o oaza de liniste. De asemenea, in functie de piesele de mobilier si accesoriile decorative pe care le alegem putem stabili si ce stil de amenajare ni se potriveste sau ne place cel mai mult.

Cei care detin un balcon spatios isi pot intinde si un sezlong comod unde se pot bucura de caldura soarelui, altii in schimb trebuie sa se gandeasca la economia spatiului pentru ca atmosfera sa nu devina incarcata, sufocanta si total neplacuta.

Pentru spatiile mici exista solutii foarte bune, producatorii punand accent din ce in ce mai mult pe mobilierul care se rabateaza usor si care ocupa spatiu foarte putin. Pe langa faptul ca s-a lucrat in ultimii ani la ideea de a transforma orice piesa intr-un foarte practica s-a pus mult accent si pe partea estetica si pe stilul elementelor.

Astfel daca dorim sa avem o ambianta placuta si primitoare pe balcon indicat este sa optam pentru mobilierul impletit, pentru cel din bambus sau din ratan in detrimentul celui din plastic alb. Chiar daca sunt mai dificil de intretinut fata de cele din plastic, piesele din lemn emana caldura si au un aspect foarte placut. Cu ajutorul acestora putem transforma balconul nostru intr-un spatiu mediteranean, oriental, traditional sau scandinav.

Mobilierul din lemn este mult mai elegant si se potriveste aproape oricarui stil de amenajare. Lemnul de de salcam este unul dintre cele mai potrivite materiale pe care le putem alege pentru scaunele, masa sau bancuta din balcon. Aceasta specie este mai usor de intretinut fata de altele si rezista bine indiferent daca este lasata in soare puternic sau in ploaie. Cu toate acestea, pentru a ne bucura mai mult de mobilierul din salcam, ar fi bine sa-l protejam cat mai bine cu putinta.

Nu este recomandat lemnul de pin si cel de molid, deoarece atrage si mentine umiditatea si prin urmare se deterioreaza mult mai repede.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro