Sfaturi privitoare la mobilierul de gradina

mobilier gradinaMaterialul mobilierului pentru gradina este decisiv in ceea ce priveste calitatea dar si pretul produselor fabricate. Pe langa lemnul clasic, in gradina se regaseste frecvent si aluminiul, care este din ce in ce mai indragit. Astfel de materiale sunt de cele mai multe ori foarte usor de ingrijit.

Cine isi doreste o amenajare mai exotica a gradinii poate opta pentru lemnul tropical, dar pentru o calitate garantata este necesar sa fim atenti la provenienta materialului si la sigla care garanteaza calitatea lui. nu de putine ori producatorii s-au confruntat cu probleme din cauza taierii ilegale a paduriilor tropicale si comertului. O atentie sporita este indicat sa acordam in special ofertelor foarte avantajoase din punct de vedere financiar.

Lemnul tropical face parte din cele mai valoroase tipuri de lemn din care se produce mult cautata mobila pentru gradina, terasa sau balcon. Acest lemn este extrem de rezistent tuturor capriciilor vremii, iar mai demult era folosit si pentru constructia tavanelor la vapoare. Acest material are incorporat in mod natural o protectie impotriva conditiilor meteorologice. Aceasta protectie este sub forma de uleiuri eterice. De aceea, mobilierul din lemn tropical poate ramane afara in gradina pe tot parcursu anului si trebuie spalat o singura data, primavara, cu apa calda si sapun. Cei carora nu le place nuanta gri care se depune la un moment dat pe suprafata lemnului pot apela la diverse uleiuri destinate strict pentru ingrijirea acestui material.

Mobilierul pentru gradina din aluminiu sau cel din plastic nu este deloc pretentios in ceea ce priveste ingrijirea si curatarea.  Din cand in cand acestea pot fi sterse cu o carpa umeda, sapun si apa calda.

Piesele de mobilier din fier sunt curatate de praf sau noroi doar cu apa calda, insa portiunile unde este sarit lacul trebuie revopsite.

Sursa foto

InCasa.ro