Mobilier nou in camera copilului? Cateva sfaturi

Cand cumparati mobilier pentru camera copilului, pastrati in minte cateva aspecte. Inainte de toate patul trebuie sa fie rezistent si daca copilul primeste frecvent musafiri care sa ramana peste noapte, veti dori sa cumparati 2 paturi gemene in locul unuia dublu sau regal. Daca bugetul dumneavoastra sau marimea camerei nu permit acest lucru, luati in considerare un pat pliant sau un pat gonflabil pentru oaspeti care poate fi depozitat sub pat cand nu este folosit.

Copilul dumneavoastra va avea de asemenea de castigat avand un birou si un scaun confortabil in camera lui pentru a-si face temele sau pentru a studia. Pentru locurile ramase libere in camera, puteti lua in considerare saltele pentru pardoseala sau perne. Acestea pot fi colorate si din moment ce copiii considera sa stea sa se joace pe podea acestea sunt mult mai utile decat traditionalele scaune.

Intotdeauna lasati copilul sa va ajute sa alegeti modelul si finisajul mobilierului pentru camera lui. Daca sunt destul de mari, asigurati-va ca sunt constienti de bugetul pe care il aveti la dispozitie pentru mobila si de asemenea aratati-le practicabilitatea sau impracticabilitatea alegerii facute. Multi copii stiu foarte bine ce vor, in orice caz isi pot schimba drastic preferintele in cateva luni. Ajutati-i sa-si pastreze un echilibru in ceea ce aleg, astfel incat sa se poata adapta la nevoile lor de schimbare pe masura ce cresc.

De asemenea pastrati-va flexibilitatea la nevoile lor de schimbare pe masura ce se maturizeaza. Daca achizitionati mobilier second-hand cu furnirul vopsit, asigurati-va ca este vopsit cu o vopsea fara plumb pentru siguranta.

Jucarii