Mobilierul tapitat - potrivit pentru orice stil de design interior

Indiferent de preferintele fiecaruia in materie de design interior, cu totii urmarim crearea unui spatiu personalizat, adaptat perfect nevoilor si stilului nostru de viata. Secretul unei camere primitoare, calduroase si confortabile consta in alegerea potrivita a mobilierului.

Magazinele de specialitate ne prezinta o multitudine de optiuni, iar varietatea functiilor, culorilor, calitatii si design-ului, in loc sa ajute cumparatorul, ii pot complica considerabil posibilitatea de a alege. Dar cu siguranta nu veti da gres daca optati pentru mobilierul tapitat.

Culoarea si modelul sunt doua criterii importante de care trebuie sa tineti cont. Doar acele piese care prin design si colorit se incadreaza exact in decorul casei voastre sunt potrivite. Tapitariile sunt intalnite in mod special la corpurile de mobilier concepute pentru sedere: canapele, paturi, scaune, fotolii.

Exista doua tipuri de tapitarii: naturale si artificiale. Cele naturale sunt utilizate in special la fabricarea articolelor de lux, oferind interiorului un aspect cald si placut. Mobilierul tapitat in materiale naturale din piele si matase se incadreaza perfect intr-un decor amenajat in stilul modern, elegant, iar tapiteriile din lana si bumbac sunt potrivite pentru un decor clasic.

Dar mult mai usor de intretinut si mult mai ieftine sunt insa tapitariile din materiale artificiale. Daca piesele de mobilier tapitate cu materiale sintetice sunt bine lucrate, acestea pot oferi acelasi confort si aspect placut precum cele tapitate cu materiale naturale. Materialul tapitariei mobilierului este indicat sa fie ales si in functie de camera pe care doriti sa o amenajati. In zonele in care traficul este intens, precum bucataria si camera de zi, este recomandata folosirea unui mobilier rezistent si usor de curatat, de preferabil cu o tapitarie din material sintetic.

Acest tip de material este potrivit mai ales daca doriti ca mobilierul sa fie in nuante deschise. Pe alb si crem sunt evidente si cele mai mici pete, iar o astfel de textura a materialului avantajeaza cand este vorba de “curatare rapida”. Textilele elegante cu modele complexe se potrivesc mai mult zonelor cu utilizare mai redusa. O metoda mai simpla de a mentine mobilierul curat este sa optati pentru unul dehusabil. Acest lucru simplifica foarte mult procedura de curatare si va permite sa schimbati aspectul mobilierului de cate ori doriti.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro