Noi aspecte ale comodelor

comodaEste bine sa ne ingrijim de toate aspectele care tin de amenajarea locuintei, de la cele mai mari la cele mai mici detalii, insa atunci cand putem ar trebui sa venim cu ceva nou, original. Spre exemplu pe comode nu trebuie sa mai apara aceleasi vechi decoratiuni, aceleasi vaze, bomboniere si tablouri. Accesoriile diferite dau o nota de prospetime si schimba intreg aspectul incaperii.

Amestecul nuantelor de verde

Cu ajutorul accesoriilor in diversele tonuri de verde si alte accente vesel colorate - in rosu si portocaliu -  aducem in locuinta acel flair, acel specific al junglei. Ganditi-va la un papagal si splendoarea penajului sau. Plante exotice precum orhideele, frunzele de palmier sau "florile papagalilor" (Asclepias syriaca) intregesc intr-un mod minunat decoratiunea.

La alegerea materialelor, bambusul nu are voie sa lipseasca, insa si accesoriile din lemn deschis se potrivesc foarte bine. Cu cateva elemente in culorile turcoaz, roz pal sau albastru deschis aranjamentul primeste o nota exotica.

Nuante varatice de albastru

Sa ne imaginam ca facem scufundari si ne lasam ispirati de lumea de culori a apelor adanci. Ceea ce predomina este albastrul in toate nuantele posibile, insa si culorile coralilor. Rezultatul este cu siguranta o atmosfera proaspata, o atmosfera de vara.

Lumea subacvatica are de oferit o paleta splendida de culori: incepand de la albastrul si turcoazul apelor, la rosul aprins al coralilor, rozul si verdele plantelor pana la nuantele pestilor asemanatoare cu cele ale curcubeului. Culorile ajung la tonuri puternice si intense, iar formele sunt printre cele mai  delicate si filigrane. 

Vase din sticla colorata, boluri filigrane si suporturi de lumanari intens colorate se potrivesc foarte bine langa scoici imense, accesorii din sidef si tablouri sau fotografii in rame din sticla. Pe langa acestea un covor albastru ne duce cu gandul la scufundarile in apa clara a marii, iar postere bine alese sau tablouri cu aceasta tema intregesc intreaga amenajare subacvatica.

Nuante de pamant si un flair exotic

Forme delicate, tonuri naturale deschise specifice desertului reprezinta baza al acestui concept de decorare. Un astfel de aranjament este foarte potrivit in sezonul cald, respectiv vara, si are un efect linistitor si totodata captivant.

Imaginati-va dunele fine ale desertului, lumina stralucitoare si fierbinte a soarelui, un cer fara nicio pata de nor, un vant cald - aceasta este atmosfera care o inducem prin decoratiunea de vara.

Pentru a obtine un aspect ca in desert sunt potrivite accesorii in diverse nuante de pamant: boluri si fotografii in rame din lemn dechis, recipiente din ceramica, accesorii din rata in restul incaperii. De asemenea foarte potriviti sunt cactusii, dar si agavele. Pentru a completa intreaga ambianta incaperea poate fi accesorizata cu perne decorative in nuante ale nisipului, materiale din bumbac sau covoare din sisal sau iuta.

Sursa foto

InCasa.ro