Noutati si tendinte in amenajarea baii

baie neagraPrima incapere in care pasim dimineata este baia, iar daca aceasta este amenajata intr-un mod placut, ne vom incepe ziua cu siguranta mai binedispusi. Totusi pentru ca o baie deloc primitoare sa fie transformata intr-una plina de sarm, intr-o oaza wellness, designerii ne propun ghiuvete, dusuri si cazi cu forme fin lucrate si luxoase.

Varianta moderna si extravaganta a unui dus este astazi aceea de la nivelul solului. Astfel podeaua, peretii si tavanul dusului sunt imbracati in gresie si faianta sau in alte materiale rezistente la apa. Podeaua este usor inclinata pentru ca apa sa aiba o mai buna scurgere si sa functioneze in conditii optime.

Foarte indragite sunt dusurile cu aburi. Puterea apei si efectul aburilor duc la destindere si relaxare, reprezentand astfel si o buna modalitate de masaj.

Culorile sunt de asemenea un factor care influenteaza starea noastra de bine, la fel cum se intampla si cu apa. Spre exemplu cabinele de dus prevazute cu LED-uri sunt menite sa ne ofere mai multa relaxare si din punct de vedere optic, deoarece lumina LED-urilor reflecta culori placute in apa.

Pentru baile incapatoare o cada este ideala pentru relaxarea si rasfatul zilnic, dupa o zi grea de munca. Un criteriu decisiv atunci cand alegem cada este marimea incaperii. Daca acesta este mai mic, cada poate fi asezata langa perete si poate fi folosita nu doar pentru baile cu spuma si petale de trandafiri, ci si pentru dusurile scurte. Daca spatiul ne permite, cada asezata in centru poate deveni un “eyecatcher”.

Magazinele de specialitate ne ofera diverse forme - ovala, rotunda, dreptunghiulara sau triunghiulara, octogonala, simetrica sau asimetrica. Design-ul deosebit transforma cada in punctul de atractie al baii. Foarte apreciate sunt si caziledin “interiorul” podelei.

Design-ul modern si noile materiale au depasit de mult celebra si casica ghiuveta din email. Materialul des intalnit este acum portelanul sau ceramica. Totusi, plasticul, lemnul, sticla, otelul, piatra sau betonul sau devenit in ultimul timp materiale din ce in ce mai atractive pentru producatori.

Daca in trecut ghiuveta reprezenta o forma simpla, concava in care curgea apa pentru a ne spala mainile, astazi formele si culorile acesteia sunt complet diferite si placut surprinzatoare. Ghiuveta a devenit parca un accesoriu decorativ. Foarte indragite sunt modelele din lemn, marmura sau beton puristic.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro