Montarea podelelor in baie

 

Atunci cand montati podeaua in baie este bine sa nu faceti urmatoarele greseli:

1.Alegerea adezivului nepotrivit

Va trebui sa folositi un adeziv rezistent la apa in zonele care sunt langa cada sau dus. Nu uitati ca apa poate ajunge la adeziv si sub forma de condens.

2.Necumpararea intr-un numar exact a bucatilor de podea

Ar trebui sa cumparati mai multe bucati decat credeti dumneavoastra ca aveti nevoie. Cel mai bun compromis intre cost si utilitate este sa luati cu 15-20% mai mult decat credeti ca aveti nevoie. Aceasta cantitate va este de ajuns in cazul in care nu calculati gresit, unele se sparg sau nu sunt taiate bine.

3.Pregatirea in graba a suprafetei

Trebuie sa curatati cu atentie suprafata pe care veti lipi podeaua, in caz contrar crescand posibilitatea de a nu le pune drept. Puteti sari peste acest pas daca instalati peste podeaua deja exista, insa tot trebuie sa o spalati bine sis a o uscati.

4.Imprastierea adezivului prea bland

Inainte sa puneti podeaua asigurati-va ca adezivul are creste orizontale. Acest lucru va ajuta sa nivelati podeaua mai usor, prin aplatizarea crestelor.

5.Nefolosirea plintelor

Plinta este un fel de vergea care se ataseaza temporar de perete in timpul montarii podelei. Ar trebui sa folositi doua, una verticala si alta orizontala ca sa va asigurati ca podeaua este pusa drept. Acestea mai sunt de folos si la masurare. Puteti pune bucatile una langa alta si apoi sa insemnati pe plinta. Astfel va veti da seama daca gresiti.

6.Punerea de adeziv in plus la colturi

Ati putea crede ca adaugarea de adeziv la colturi este un lucru bun. Insa cand se usuca, acesta se micsoreaza, contribuind astfel la sansele ca bucatile de podea sa se crape.

7.Lasarea spatiilor inegale

Daca nu lasati spatiu egal intre bucatile ce vor alcatui podeaua, acestea vor fi mai predispuse sa se desprinda. Puteti face acest lucru prin folosirea unui aparat special de masurat.

8.Finisarea baii prea repede

Dupa ce ati instlat noua podea este bine sa lasati sa treaca cel putin o zi inainte sa intrati in baie ca sa se poata usca suficient.

9.Finisarea incorecta

Trebuie sa finisati podeaua pe rand si sa inlaturati excesul ca sa nu fie greu la final.

10.Neinchiderea partii superioare a cazii

Daca nu sigilati bine podeaua cu partea de sus a cazii ar putea curge apa, aceasta afectand in timp podeaua.

    www.incasa.ro

09 Mai 2007

Nicoleta Oprea