O baie albastra si galbena

 

O baie cu galben si albatru este vesela, plina de viata si nu in ultimul rand frumoasa. Orice spatiu poate fi analizat dupa urmatoarele principii: functie, dispozitie si armonie.

Prima functie a unei bai este acea de a ne satisface nevoile de baza, pentru acest lucru avand nevoie de cateva facilitati cum ar fi : un dus, o toaleta, o chiuveta, dulapioare, etc. in afara de aceasta, baie este utilizata si de catre domnisoare sau doamne ca loc de machiat.

Baia este una din camerele din casa care serveste nu numai unei persoane, astfel ca trebuie sa poata satisface toate nevoile acestora. Este indicat ca baia propriu-zisa cu dus si toaleta sa fie despartita de locul de machiat printr-o usa. In acest loc puteti instala doua chiuvete, ca mai multi membri ai familiei sa poata folosi acest loc fara a se mai impiedica unii de altii atunci cand se pregatesc pentru scoala sau servici dimineata.

Luminile din aceasta camera trebuie sa serveasca functiilor acesteia. Pentru acest lucru trebuie sa aplicati spoturi deasupra oglinzilor dar si pe tavan. Acestea trebuie sa fie stralucitoare, sa aiba o lumina puternica ca sa se poata vedea cat mai bine.

Dispozitia acestei camere trebuie sa fie moderna si vesela, iar folosirea culorilor galben si albastru va contribui la realizarea acestui lucru. Peretii albi din ambele camere impreuna cu luminozitatea oferita de spoturi va oferi acel sentiment de veselie. Un galben luminos si un albastru pal sunt culorile perfecte pentru a da dispozitie oricarei camere. In baie, aceste culori arata in mod special bine pe dusumeau lucioasa.

Totul in aceasta camera trebuie sa fie in perfecta armonie si acest lucru se realizeaza foarte usor deoarece nu este multa mobila in aceasta camera. Trebuie in primul rand ca prosoapele si podeaua sa se asorteze, sa fie in aceleasi nuante. Nu stricati design-ul cu vreo lustra complicata. Sunt de ajuns niste lumini simple si niste dulapioare albe, de asemenea simple, care sa se armonizeze cu restul camerei.

    www.incasa.ro

07 Mai 2007

Nicoleta Oprea