Podeaua din baie

 

Daca o renovare a baii este in planurile dumneavoastra de viitor, una dintre cele mai importante decizii pe care le veti lua este aceea a podelei. O podea potrivita va spori aparenta, intretinerea si chiar siguranta baii dumneavoastra, asa ca trebuie sa cantariti toate optiunile inainte sa luati decizia finala.

Poate cea mai comuna alegere in ziua de astazi, foile de vinil se regasesc intr-o gama variata de culori si calapoduri. Aceste foi sunt foarte atractive, foarte rezistente la apa si mai ales nu sunt scumpe si deoarece se gasesc in lungimi mari, majoritatea bailor pot fi facute fara cusaturi.

Facute din acelasi material ca foile de vinil, patratele de vinil nu sunt deloc scumpe si usor de pus chiar si pentru cineva care nu este profesionist. Majoritatea acestor patrate au latura de 25 cm, avanmd dezavantajul ca trebuiesc lipite , dar avantajul ca puteti combina diferite culori si modele. Se gasesc si in patrate cu latura de 35 cm, acestea necesitand mai putina lipire la capete.

Marmoleum este numele unui brand producator de podele aparut in Anglia. Este un produs in intregime natural, realizat din ulei din seminte de in, colofoniu de pin, iuta, calcar, fiind realizat intr-un numar mare de culori si modele. Marmoleumul este o alegere perfecta pentru cei care vor sa aiba o podea din material natural, atragator si biodegradabil, care este de altfel si igienic.

O alegere clasica pentru baie este ceramica. Aceasta este rezistenta in timp, frumoasa si se gaseste in atatea marimi, forme si culori incat posibilitatile de combinare sunt nelimitate. Marimea variza de la mozaice mici pana la patrate mari, cele mari aratand mai bine in bai mai mari. Este bine sa alegeti un model care sa nu alunece foarte rau.

Pentru o podea linistita si calduroasa, nimic nu se compara cu carpetele. Majoritatea dintre covoarele de astazi sunt rezistente la pete si umezeala, putand fi folosite cu succes in baie, desi este bine sa evitati folosirea acestora in baile folosite in principal de copii deoarece udatul excesiv ar putea deveni o rpoblema in timp.

    www.incasa.ro

10 Mai 2007

Nicoleta Oprea