Modernizarea bucatariei - Bucataria eco

bucatarieModernizarea bucatariei - un stil de viata ecologic si actual

Mobila din bucatarie s-a mentinut foarte bine de-a lungul anilor, insa culoarea peretilor si design-ul nu se mai potrivesc atat de bine cu ultimele amenajari? In ultimii ani producatorii au scos pe piata materiale de buna calitate si accesorii flexibile cu ajutorul carora ne putem moderniza bucataria fara prea multa bataie de cap, efort si mult praf.

Cine vorbeste astazi de o bucatarie "verde", de cele mai multe ori nu se refera la conceptul de culoare, ci la mobila si la aparatura electro-casnica ecologica.

Cand se spune despre un produs ca este ecologic?

Un design "verde" sau ecologic este concentrat pe durabilitatea produselor. Design-ul Eco este gandit de la cele mai mici detalii incepand cu forma, materilele utilizate, dar si la reciclarea ulterioara sau la compostare. In timpul productiei se pune un mare accent pe economisirea apei, energiei si a celolalte produse. In acelasi timp sunt folosite numai  materiale  care nu afecteaza mediul, reciclate sau de exemplu lemn si bambus. De asemenea si ambalajele trebuie sa fie de calitate pentru a proteja cat mai bine marfa. produsele electrice si electronice sunt fabricate in asa masura incat sa fie economice sau reincarcabile cu ajutorul energiei solare.

Indiferent de produse - frigider, aragaz sau masa de bucatarie - acestea trebuie prelucrate in asa fel incat sa aiba o durata lunga de viata si sa asigure o functionare si un confort desavarsit. Stilul ecologic de astazi nu are nimic de a face cu ceea ce insemna cel de pe vremuri, ci este reprezentat de un design atragator si modern. Intr-adevar mobila facuta la comanda de catre un tamplar este calitate superioare, este masiva si ecologica, dar foarte scumpa, insa din fericire si marii producatorii au remarcat schimbarea si noile tendinte astfel incet incet au inceput sa scoata pe piata mobila eco. Fiecare dintre acestia si-au stabilit propriile puncte principale de interes. Astfel, unii dintre ei nu folosesc lemn tropical, in schimb folosesc lacuri pe baza de apa si economisesc materiile prime usoare. Alti producatori se axeaza pe lemnul masiv si fabrica mobila din lemnul copacilor bastinas. Pentru a trata suprafetele utilizeaza uleiuri naturale din plante. Acestia garanteaza produse de cea mai buna calitate, care protejeaza mediul inconjurator si cu siguranta si sanatatea noastra.

Pe langa mobila de bucatarie ecologica exista si materiale textile, pardoseli, culori pentru pereti, aparatura electrica si detergenti.

Masa de bucatarie

Avand in vedere tehnologia avansata si viziunea futurista a designer-ilor exista in zilele noastre cele mai diverse variante si modele de mese ecologice de bucatarie: din lemn masiv, cu placa din sticla, improvizate, mese confectionate de mari creatori, etc. Foarte important in ceea ce priveste alegerea acestora nu este numai design-ul atragator, faptul ca trebuie sa se potriveasca cu restul incaperii , ci in primul rand functionalitatea. De aceea, inainte de achizitionarea piesei de mobilier trebuie sa ne punem intrebarea: Pentru ce folosesc masa din bucatarie? In fond acesea nu au numai "rolul" de suport pe care sa mancam. Multi dintre noi lucram la masa din bucatarie, copiii deseneaza sau fac lucru manual. In unele cazuri se foloseste o singura parte a mesei, cealalta servind pentru "depozitarea" numitor lucruri necesare pentru o gospodina.  Trebuie tinut cont si de numarul de persoane care servesc masa zi de zi. Ar trebui ca masa sa fie robusta si usor de intretinut sau sa fie din lemn masiv? Cine pune accentul pe mai mult stil o masa cu accesoriii din sticla este cea mai potrivita alegere. In acest caz trebuie sa va asigurati ca sticla este foarte sigura, in caz contrar aceasta presupune un real risc atat pentru membrii adulti din familie cat si pentru copii.

Pentru o famile care are copii sunt recomandate mesele robuste si masive din lemn usor de intretinut.

Chiar daca mesele reprezinta "nucleul" incaperii nu trebuie sa uitam de scaune si sa nu punem pret pe calitatea acestora. Serile lungi la lumina lumanarilor si un pahar de vin bun pot strica dispozitia, aceasta transformandu-se in chin daca scaunul nu este confortabil, daca este prea tare, prea moale, daca este subred.

Foto:
1

InCasa.ro