Parchetul din pluta

Aceste placi decorative. realizate din granule de pluta obtinute din scoarta stejarului de pluta, combinate cu un furnir, de asemenea din pluta, prezentat în cateva modele atractive, întrunesc calitati incontestabile: sunt placi naturale, ecologice si rezistente în conditii de trafic mediu si uz casnic, excelent izolator termic,fonic (rezistenta la impactul sunetului conform DIN 52210), rezistenta deosebita la vibratii, nu absorb apa (pluta este neabsorbanta), sunt ignifuge (rezistenta la foc conform DIN 4102).

Densitatea mare a structurii de baza a placilor garanteaza calitatea si asigura stabilitatea dimensionala si o optima elasticitate.
PARCHETUL DE PLUTA, indicat pentru placarea living-urilor, dormitoarelor, bucatariilor este recomandabil, daca tinem cont ca aceste placi naturale sunt tratate antibacterian, împotriva mucegaiului si, foarte important, lasa sapa sa respire. De aceea sunt indicate pentru placarea spatiilor predispuse la igrasie sau foarte reci.
Un alt aspect important, aceste placi au o buna rezistenta fata de produsele chimice domestice (exceptie facand soda caustica).

Sursa: casasibiroul.ro