Cum alegem pardoseala pentru intreaga locuinta

Daca planificati lucrari de renovare ale casei care sa dea un aer nou locuintei, nu va limitati doar la zonele ce incanta privirea ci acordati atentie si modificarilor ce pot imbunatati si confortul.

In timp, datorita dezvoltarilor tehnologice in domeniu, modelele si materialele folosite pentru pardoseli s-au diversificat. Gasim acum produse de o diversitate si calitate superioara ce pastreaza in acelasi timp raportul calitate - pret in favoarea clientilor.

Daca decizia de renovare implica schimbarea pardoselii, inainte de a incepe orice lucrare ia in considerare costurile, beneficiile si dezavantajele fiecarui tip de podea. Specialistii ne ofera sfaturi practice pentru fiecare incapere din locuinta pentru a obtine maximul de beneficii.

Deoacere camera de zi are cea mai intensa utilizare, se recomanda o pardoseala suficient de rezistenta astfel incat sa poata sustine atat impactul mobilierului cat si traficul zilnic. In acest scop puteti opta pentru parchet, acesta fiind elegant si sofisticat, reprezentand solutia optima pentru remodelarea camerei de zi. O alegere inspirata este parchetul din bambus. Bambusul este extrem de rezistent si poate fi folosit atat in casa cat si in spatiile comerciale. Nu exista doua piese ale parchetului identice deoarece, ca orice material natural are un model unic, ce-l face special.

Pentru dormitor exista numeroase optiuni pentru pardoseala. Pentru ca dormitorul este un spatiu intim, el atrage de cele mai multe ori o parte importanta din bugentul de renovare a locuintei. Aveti posibilitatea de a utiliza covoare, gresie, lemn de esenta tare, bambus, pluta sau parchet laminat. Daca dormitorul este destinat copiior atunci materialele trebuie sa fie alese astfel incat sa reziste incidentelor inevitabile. Parchetul laminat are avantajul rezistentei la apa.

Pentru bucatarie aspectul estetic si cel practic sunt la fel de importante. Umezeala si petele nedorite au o incidenta mult mai mare decat in celelalte camere. Materialele lavabile si rezistente la accidentele inerente din bucatarie sunt cele mai potrivite pentru aceasta incapere. Vinilul, faianta, gresia sau piatra naturala sunt recomandarile clasice in domeniu. Daca alegeti gresie sau faianta comandati necesarul de placi cu un mic surplus. In cazul in care veti avea un accident puteti schimba oricand placa cu una noua fara a mai cauta dupa cativa ani un model similar.

Sursa foto

A.I

InCasa.ro