Patul plutitor - solutia ideala pentru un dormitor modern si confortabil

Dormitorul este a doua cea mai importanta camera din casa, dupa bucatarie. Dormitorul este “sanctuarul” nostru pentru odihna, relaxare, este locul in care ne recuperam dupa o zi stresanta si obositoare.

Astazi dispunem de foarte multe modalitati de a ne decora dormitorul. Putem alege un singur stil de design interior sau putem combina cu succes unele dintre ele. Important este sa avem grija ca toate piesele de mobilier si elementele de decor sa pastreze aceeasi linie si sa se imbine armonios intre ele pentru crearea senzatiei de tot unitar.

Aceasta varianta ne da posibilitatea de a adauga la decor si piese de mobilier cu un design inedit, precum si unele dintre ultimele inventii ale specialistilor in domeniu. In ziua de azi stilul modern se afla printre preferintile oamenilor, iar pentru un dormitor modern si elegant se potriveste un pat plutitor.

Aceasta este una dintre cele mai mari inventii care reuseste sa inlocuiasca cu succes clasicele paturi, si care, totodata, scoate din anonimat incaperea.  Deoarece cele mai multe case moderne sunt concepute pe principiul "curat si linii bine definite", o astfel de alegere este cat se poate de potrivita. Din punct de vedere estetic, patul plutitor poate fi amplasat in orice camera, chiar si in cele mai mici, oferindu-le un aspect deschis si aerisit.

Datorita versatilitatii sale, patul poate fi amplasat in orice colt al incaperii. In cazul in care tema dormitorului tau este una minimalista si eleganta, sau una contemporan, atunci aceste paturi plutitoare se vor potrivi perfect. De fapt, un astfel de pat se potriveste in orice design interior, ceea ce subliniaza unicitatea acestui produs. Cu siguranta va intrebati care este secretul acestor paturi plutitoare si cum reusesc acestea sa pluteasca. In functie de modelul patului, sistemele de sustinere difera, la fel si materialele.

Unele dintre ele au drept suport de sustinere bucati de sticla transparente sau o garnitura rezistenta din lemn, montate mult in interior astfel incat nimeni sa nu le observe, lucru care contribuie la acel efect de “plutire”. Un alt concept este patul magnetic plutitor inventat de Janjaap Ruijssenaars. Patul este facut din material magnetic permanent si leviteaza prin puterea unor magneti cu poli opusi.

Nu exista un alt suport ce mentine patul in aer, deoarece materialul magnetic folosit are capacitatea de a isi mentine puterea. Magnetii plasati in interior resping magnetii plasati pe podea si astfel se produce efectul de levitatie. Aceasta este pe departe cea mai neconventionala si revolutionara alegere pe care poti sa o faci pentru casa ta. Pe langa design-ul inedit, paturile plutitoare ne ofera si un intreg spatiul de dedesubt, ce poate fi folosi in scopuri de depozitare.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro