Paturi fantezie pentru un somn perfect

          Camera copiilor este una din putinele camere care va permit o etalare a imaginatiei aproape fara restrictii. Dar ar fi de preferat , mai ales daca si copii sunt mai maricei sa tineti cont si de preferintele lor si de fantezia lor. Si cine nu stie cat de important este patul copiilor, vehicolul care ii transporta in lumea viselor? Colorati-le visele cu idei colorate, indiferent ca aveti fetita sau baiat.

            In toate cartile de povesti citim despre castele, dragoni, zane si imparati. N-ar fi o idee interesanta si amuzanta totodata sa le dam si o forma materiala? De ce sa nu avem un patut in forma de castel in care copilul sa fie imparat sau vrajitor? Un pat fantezie este dorinta si visul oricarui copil.

 Pentru mica noastra printesa ar fi perfect sa doarma intr-o caleasca aurie sau intr-un castel.Iar micul baietel va fi cel mai fericit sa stea si sa conduca spre taramul viselor intr-un patut in forma de masinuta de curse. Sau un mic dar temerar marinar va fi foarte mandru sa navigheze intr-o corabie sau nava proprie. Daca prietenii sai vor dori sa ramana peste noapte atunci aveti garantata o petrecere de vis pentru pusti.

   pat

            In strainatate firmele de mobila au inceput sa faca de ceva ani modele inedite si haioase. Se merge mult pe ideea unui pat de neuitat care sa transforme camera in locul de joaca ideal dar si sa tenteze copii sa doarma.

           Insa trebuie retinut un lucru important si anume ca aceste paturi fantezie sunt un pic mai mari decat cele uzuale si necesita mai mult spatiu pentru ele si accesoriile pe care le au. Ca sa nu mai amintim de pret care si el este destul de costisitor. Si evident dupa ce copii vor creste prea mari nu vor mai fi asa incantati de pat, asa ca pregatiti inca de la inceput locul unde il veti depozita pana va fi din nou intrebuintat pentru nepoti eventual.

 baldachin  

Tinerele domnisoare vor fi incantate sa aibe patuturi de printesa adica cu baldachin si perdelute colorate prinse cu fundite. Acestea vor fi preferate si mai tarziu de adolescente.  

         

Patul poate fi si sub forma de caleasca aurie sau sub forma de gradina botanica cu multe culori. Culorile pot fi foarte vii. Paturile pictate in motive florale de genul paturilor venetiene vor fi admirate si pretuite de fete.  

   pat
   

 pat     pat baieti  

            Toti baietii vor prefera patul in forma de masina de orice tip, cu roti desenate sau aplicate. Lenjeriile de pat in carouri alb negre sau rosii vor intregi atmosfera de intrecere.

    

pat     pat
       

 Tot pentru baieti exista paturi in forma de corabie sau nava nautica. Sunt foarte frumoase. Iar accesoriile de culoare albastra sau verde vor crea iluzia imensului ocean plin de peripetii.

            Patul fantezie poate apartine oricarei printese, romancier, magician ori tanar artist. Principalul atuu al unui astfel de pat este forma si culoarea aparte.

www.incasa.ro

20 mart 2007

Altheate