Camera copiilor amenajata tematic

camera copilPentru amenajarea tematica a incaperii in care copiii isi petrec o mare parte din zi exista o diversitate ampla de modalitati prin care aceasta sa arate original si inedit. In plus, exista avantajul de a nu fi nevoiti sa schimbam periodic cate ceva, astfel costurile isi pastreaza totusi “normalitatea”.

Amenajarea tematica nu trebuie sa fie scumpa

Atunci cand dorim sa amenajam camera copiilor sub emblema unei anumite teme nu trebuie sa ne imaginam ca vom atinge costuri foarte ridicate sau sa renuntam la idee, tocmai din aceasta cauza.

Copilul are nevoie de o incapre doar pentru el, deoarece astfel se va dezvolta intr-o maniera pozitiva. De aceea este indicat sa avem ca prioritate necesitatile acestuia. In cazul amenajarii spatiului trebuie sa avem in vedere dorintele si placerile lui, iar tema aleasa de el, sa o dezvoltam noi. Astfel copilul se va simti foarte bine in spatiul lui, deoarece acesta este asa cum isi doreste si cum si l-a imaginat el.

Camera pentru fetite

Fetitele isi imagineaza in general ca sunt printese si ca traiesc la palat. In plus acestea iubesc calutii sau poneii. De aceea pentru printesa Dvs. puteti transforma, de pilda, patul intr-un “cer” albastru cu ajutorul unui baldachin simpatic. Daca fetita Dvs. iubeste caii, atunci puteti sa lipiti tapet cu o tema specifica acestora. Incaperea celei mici nu trebuie sa fie decorata toata in culoarea roz. “Ce este prea mult strica”, iar daca este fetita nu inseamna ca nu ii plac sau nu i se potrivesc si alte culori deschise sau pastelate.  

Baietii au nevoie de spatiu pentru a se “desfasura” in voie

Este binecunoscut faptul ca de regula baietii sunt mai zglobii si mai neastamparati decat fetitele, ceea ce nu inseamna ca este un lucru rau, ci doar ca ei au nevoie de un spatiu adecvat pentru a se desfasura in voie. Pirati, cowboy si indieni sau de ce nu, fermieri sunt teme atragatoare pentru cei mici. Nici in acest caz nu este greu sa amenajam incaperea asa incat micul pirat sa-si lase imaginatia sa zboare pe culmi nebanuite. De multe ori spatiile in care se pot ascunde le ofera o sumedenie de posibilitati pentru a descoperi jocuri noi. In plus acestia au nevoie de spatiu pentru a construi diverse lucruri.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro