Placile de ceramica

 

Atunci cand cautati materiale pentru podea care sa combine forta si durabilitatea cu un aspect aratos permanent este greu de gasit altceva mai bun decat placile de ceramica. Placile de ceramica sunt unele sintre cele mai vechi si mai rezistente materiale pentru podele cunoscute vreodata. O privire aruncata intr-o expozitie de placi de ceramica va va ofei suficiente culori, modele, marimi si idei.

Placile de ceramica sunt o alegere potrivita pentru orice podea din casa, dar se potrivesc in special pentru zonele de la intrare, bai, bucatarii, holuri si alte zone in care traficul mare si expunerea la apa si murdarie fac sa fie impracticabile alte materiale.

Placile de ceramica au dimensiuni variate, incepand de la cele numite si mozaic. Placile mari arata mai bine in camere spatioase iar cele mici au o rezistenta mai mare in timp. Acestea sunt folosite mai ales in bai datorita faptului ca au mai multe linii si nu se aluneca asa de rau pe suprafata lor.

Forma acestora poate fi patrata, rectangulara, diamant, hexagon, octogan, triunghiulara, rotunda sau alta forma care poate fi realizata special pentru dumneavoasta. Pentru a avea un aspectr extravagant incercati sa combinati cateva forme complementare sau in culori contrastante.

Puteti gasi placi de ceramica in aproape toate culorile posibile, de la alb la negru si orice nuanta intre, pana la tenta de granit, marmura sau alte pietre. Cel mai probabil o sa va atraga atentia albastrul adanc sau rosul vibrant dar este bine sa le evitati. Cel mai bine alegeti culori neutre ca alb, gri sau migdala deoarece vor rezista mult in timp si poate nu o sa aveti bani sa le schimbati cand va plictisiti de ele. Puteti da culoare incaperii prin intermediul covoraselor.

Ceramica este pur si simplu argila care a fost modelata si incalzita ca sa ajunga rezistenta. In timpul procesului de realizare, majoritatea placilor sunt acoperite cu un strat lucios care contribuie la rezistenta acestora. Pentru podele, cel mai bine este sa alegeti acele placi carte au o suprafata ce nu aluneca.

www.incasa.ro

22 Mai 2007

Nicoleta Oprea