Pardoseala de sticla in amenajarile interioare

Daca pardoseala de sticla din interiorul unui club sau a unui restaurant nu mai reprezinta pentru multi o noutate, pardoseala de sticla dintr-un apartament sau o casa este inca o raritate.

Daca doriti sa va decorati casa dupa ultimele tendinte in domeniu, atunci acest finisaj nu trebuie sa lipseasca din decor. Fiind o inovatie in domeniul decoratiunilor interioare, pardoseala de sticla nu va reprezenta doar un element modern de decor, ci va aduce si cateva avantaje incaperii.

Sticla contribuie la crearea unui efect mai puternic de luminozitate si de mai mult spatiu pentru incaperile in care este prezenta. Va crea, de asemenea, un centru vizual de interes in amenajare.

Daca va faceti griji in privinta sigurantei pe care o are o astfel de pardoseala, trebuie sa stiti ca aceasta va oferi aceeasi rezistenta pe care ar asigura-o treptele sau podeaua clasica din lemn sau din ciment, deoarece la executarea pardoselilor din sticla se folosesc repere din sticla laminate.

Acest finisaj nu este prezent in foarte multe spatii de locuit, dar cei care il integreaza in decor il folosesc mai mult in scopuri decorative decat practice, iar de cele mai multe ori pardoselile din sticla ocupa doar o parte din suprafata camerei. Indiferent de obiectiv, efectul este unul spectaculos. Trebuie sa tinem cont insa de stilul de amenajare, nu orice incapere poate dispune de un aftfel de finisaj. Il putem incadra intr-un spatiu amenajat in stilul mediteranean, urban, modern sau traditional.

In cazul in care sunteti interesati sa realizati un astfel de decor, este important sa apelati la ajutorul unui specialist. Sticla va fi montata pe o structura metalica, in interiorul careia puteti monta tot felul de elemente decorative, iar astfel veti realiza un decor unic. Puteti “accesoriza” pardoseala cu nisip, scoici, corali si stele de mare pentru a obtine o amenajare de inspiratie marina. Sticla poate sa fie transparenta, mata, simpla sau colorata. Alegerea o veti face in functie de preferintele voastre, dar si de stilul de design interior.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro