Potpourri de primavara

         Pentru a va parfuma incaperea sau chiar automobilul puteti apela la saculetii potpourri, amestecuri fine de fructe si flori naturale, uscate, cu un miros persistent. Aceste potpuorri-uri le puteti cumpara de la orice florarie sau supermarket. Le gasiti sub forma de saculeti din panza simpla sau brodata, in cosulete din paie sau pur si simplu in pungute de diferite marimi, oferindu-va ocazia sa le impartiti si puneti in mai multe vase in casa. De cate ori veti atinge saculetul veti primi o binecuvantata mireasma proaspata si revigoranta. Daca preferati fructele si florile ucate intregi atunci le puteti cumpara in recipiente speciale gen cosulete, boluri de sticla sau plastic, evident nu trebuie atinse prea des. Estetic sunt mai frumoase aranjamentele de flori si fructe intregi.

 

 

 

            Daca vreti sa faceti ceva cu adevarat special pentru casa dumneavoastra si mai ales aveti putin timp la dispozitie, atunci va puteti confectiona chiar dumneavoastra un potpuorri de primavara. Ingredientele necesare se afla in aproape orice casa, mai ales ca aranjamentul se bazeaza pe citrice.

            Toate ingredientele sunt de fapt cojile unor fructe, in cazul nostru citrice de genul lamailor, mandarinelor si portocalelor, la care adaugati si cateva linguri de flori uscate de galbenele, stanjenei, muscate.

            Mai intai radeti pe o razatoare mare coaja de la doua-trei lamai, o mandarina si doua portocale. Cumparati de la florarie sau puteti lua si din pliculetele de ceai, flori de galbenele sau tei, stanjenei si muscate. Puteti adauga ce flori uscate doriti, in functie de preferintele in materie de parfumuri. Pentru efectul estetic alegeti si trandafiri uscati de diferite culori.

 

   

 

            Toate aceste ingrediente se vor amesteca si se vor aseza intr-un recipient suficient de aerat pentru a se usca uniform. Bineinteles ca va trebui sa le rasfirati bine la cateva zile. Toata mixtura se va lasa la uscat pentru o perioada de aproximativ trei-patru saptamani, dupa care va putea fi impartita si bagata in saculeti sau pungute gaurite sau cel mai simplu asezate pe un vas cu o forma aparte, pe o masuta.

 

 

            Saculetii ii puteti confectiona tot dumneavoastra din materiale vaporoase de genul voal, matase care sa permita mirosului sa se raspandeasca. Sau daca nu va pricepeti la croit si cusut ii puteti cumpara de la florarii.

www.incasa.ro

05 april 2007

Altheate