Perdelele si draperiile ne infrumuseteaza casa

perdelelePerdelele si draperiile infrumuseteaza orice incapere, da eleganta spatiului si confera un sentiment de bunadispozitie. Aceste accesorii decorative au rolul de a crea acea atmosfera intima de care toata lumea are nevoie. Indiferent ca alegem materiale incretite si grele, usoare din bumbac sau elegante din matase camera va detine acel “ceva”, care o va face unica
 
Cine are ferestrele indreptate in partea de sud apreciaza in afara de aspect si de partea strict de imagine si pe cea pragmatica. Perdelele au calitatea de a filtra lumina si razele soarelui, insa ne feresc totodata si de privirile deranjante ale curiosilor. Soarele puternic de vara incalzeste foarte tare orice incapere, astfel draperiile trase vor avea si rolul de a-l impiedica pe acesta sa intre in camera in care ne odihnim sau in care ne “ascundem” de arsita verii. In plus clima interioara va ramane placuta si racoroasa.

Perdelele si draperiile dintr-un material gros si greu este indicat sa fie prinse cu ajutorul unor inele de galeria stabila, prinsa cu suruburi groase in perete. Perdelele croite dintr-un material usor pot fi prinse lejer de un sistem atasat direct de tavanul incaperii.

Cum alegem materialul potrivit pentru perdele?

Alegerea materialului pentru perdele si draperii tine, pe langa preferinta fiecaruia dintre noi, si cat de spatioasa sau ce forma are incaperea. In dormitoare recomandat este sa alegem un material mai plin, astfel incat atunci cand le tragem incaperea sa ramana in intuneric. Bumbacul gros este printre materialele cele mai indicate in aceasta situatie.

Daca este insa vorba de bucatarie, ar fi bine sa alegem un material usor de curatat, care poate fi spalat in mod regulat. Perdelele pentru baie sunt partial prelucrate dintr-un material care nu retine umiditatea, astfel incat sa nu se deterioreze in timp.

In living putem opta fara probleme si pentru materiale mai sofisticate, mai elegante. De cele mai multe ori, perdelele si draperiile au in camera de zi un rol strict decorativ. Catifeaua sau matasea sunt materialele care sunt cel mai mult intrebuintate si care dau o eleganta si o  noblete aparte.

Marimea camerei si lumina reprezinta factori importanti pe care trebuie sa-I luam in seama inainte de a alege perdelele si draperiile. Incaperile mici si intunecate devin mai primitoare, mai luminoase si mai prietenoase cu ajutorul materialeor deschise la culoare. Camerele mari si spatioase, care dau impresia de raceala, pot fi transformate cu ajutorul perdeleor si draperiilor cu model sau in diverse culori, in spatii confortabile, in care sa ne simtim bine.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro