Producatorii recomanda bucataria retro

 

Nu pana acum mult timp, sa remodelezi o bucatarie in stilul original era o sarcina destul de dificila deoarece majoritatea materialelor necesare nu se mai produceau de mult. In locul acestora, cei care renovau utilizau ceea ce era la moda in acel moment. Intr-o casa mai veche, rezultatul era o casa care iesea in evidenta ca degetul mare dar care in cativa ani parea depasita.

Astazi, o data cu interesul renascut pentru stilurile traditionale, multe dintre acele materiale se regasesc iarasi pe piata. Orice stil vechi de bucatarie ati avea, in stil victorian sau renascentist, va puteti face bucataria astefel incat sa arate la fel ca la inceput.

Pentru inceput, producatorii ofera o gama larga de stiluri de dulapuri retro. Totusi, alegeti cu atentie deoarece nu fiecare se potriveste unei anumite perioade. Daca mai aveti dulapurile originale, folositi-le ca model pentru alegerea celor noi, acordand o atentie speciala manerelor si accesoriilor din fier.

Dupa dulapuri, mesele din diverse materiale care sunt fixate in bucatarie sunt cele mai proeminente. Majoritatea meselor sunt din ceramica, iar multe dintre modelele si culorile de atunci se produc iarasi.

Daca veti folosi pentru iluminat obiecte de epoca veti oferi un alt element de autenticitate bucatariei dumneavoastra. Exista numeroase modele care pot fi achizitionate in conformitate cu stilul casei dumneavoastra. Podelele din linoleu au aparut din nou pe piata, in opozitie la foile de vinil. Ca sa fie cat mai autentica reproducerea incercati sa folositi elemente apropiate ca cele pe care le aveti deja.

www.incasa.ro

25 Mai 2007

Nicoleta Oprea