Sfaturi pentru instalarea dispozitivelor in bucatarie

 

Dupa ce ati cumparat mai multe dispozitive pentru bucataria dumneavoastra, cateva sfaturi si idei va vor ajuta pentru ca intretinerea si repararea ulterioara a acestora sa fie cat mai usoara, sa va ia putin timp si sa nu fie costisitoare.

Cand construiti un nou dispozitiv, asigurati-va ca acesta poate fi usor inlaturat atunci cand vreti sa-l spalati sau sa faceti alte modificari. Carligele pentru agatat vasele ajuta la usurarea muncii de reparare. De asemenea, este indicat sa lasati cablu in plus atunci cand instalati cuptorul cu microunde sau cuptorul electric.

Daca va puneti placi in bucatarie, nu conteaza din ce material, puneti si sub masina de spalat vase, sau ridicati-o la acelasi nivel cu podeaua. Odata lasata in jos, s-ar putea sa nu existe suficient spatiu pentru a inlatura masina de spalat vase pentru servire.

Acordati o atentie deosebita si furtunului de scurgere al masinii de spalat. Incercati sa-l ascundeti pe dupa masa si apoi sa-l legati la scurgere. Incercati sa evitati sa faceti bucla, deoarece apa va circula mai bine.

Doar frigiderele care au condensoare cu aer pot fi zidite in bucataria dumneavoastra deoarece acele modele care au condensoare statice nu vor putea sa risipeasca caldura. In felul acesta va scadea eficienta de racire si compresorul se va strica.

Atunci cand instalati masina de spalat la instalatia de apa, aveti grija ca dispozitivele de inchidere a apei sa fie la indemana. O scurgere prin podea ar putea fi extrem de utila atunci cand nu functioneaza pompa de apa sau se strica motorul.

    www.incasa.ro

24 Mai 2007

Nicoleta Oprea