Reamenajarea dormitorului pentru tineret

camera feteTineretul isi doreste un spatiu care sa fie doar al lor, care sa le exprime personalitatea. In aceste conditii daca ursuletii sau fluturasii pictati pe tavan au fost candva adorati, dupa varsta de 15 ani incep sa se schimbe multe lucruri.

Fetele isi vor dori o camera cocheta, ordonata si amenajata in culorile preferate. Baietii vor avea un singur lucru in comun cu fetele. Si ei isi vor dori la fel ca ele o camera in culorile preferate. Lucrurile se vor schimba de aici in sensuri opuse. Baietii vor dori tot felul de gadgeturi nou aparute pe piata, afise pe usa pe care sa scrie mare 'keep out', 'danger' sau 'private propriety' si eventual o cheie pentru a fi siguri ca nu sunt deranjati de nimeni. Fetele isi vor pastra dorintele pasnice de a avea o camera cocheta fara multe lucruri inutile si un element foarte important, o oglinda.

Cel mai bine ar fi sa nu lasati dorintele copiilor sa va acapareze in totalitate. Calea de mijloc este cea  recomandata, iar daca reusiti sa gasiti o cale de mijloc, sa transformati proiectul intr-unul parinte-copil, lucrurile s-ar putea sa iasa destul de bine.

Dupa ce stabiliti bugetul alocat reamenajarii, incercati sa gasiti o tema pentru camera. Respectand-o, veti obtine un plan bine pus la punct si veti evita crearea unui cadru care sa inspire o senzatie neplacuta de inghesuiala sau dezorganizare.

Tema poate fi aleasa in functie de hobby, o culoare preferata sau chiar si un film preferat. Astfel camera va fi amenajata usor si va avea un aspect placut.

Daca mobilierul din camera pentru copii are o culoare nepotrivita nu este necesar sa cheltuiti pentru a cumpara alta. Puteti vopsi vechile piese de mobilier in asa fel incat sa se potriveasca noilor obiective.

Dupa ce ati rezolvat si problema mobilierului, copiii pot face o lista cu ce si-ar dori in noua camera. O lampa noua si alte mici obiecte decorative pot avea un impact mare asupra aspectului general al camerei. (ArtLine.ro)

Imagine: interiorholic.com