Schimbari de primavara in casa dumneavoastra

Se apropie primavara si caldura, atmosfera din casa trebuie improspatata cu cateva mici retusuri. Aduceti in camin cat mai multa culoare si prospetime, alegeti aranjamente florale de primavara, perdele cu multe flori si lenjerii de pat cu imprimeuri vesele, florale.

 draperie   perdea    perdeluta 

Primul pas este sa lasati lumina si soarele sa intre in casa, deci schimbati draperiile groase si perdelele  cu altele mai vaporoase si mai colorate. Schimbati husele scaunelor si canapelei cu altele cu tonuri pale sau imprimeuri florale.

 mocheta  

Mochetele mici sau carpetele groase trebuie schimbate cu altele mai subtiri si mai deschise la culoare. De asemenea puteti incepe sa curatati sau sa reparati mochetele folosite iarna.

 
 

V-ati plictisit de modul in care este aranjata mobila? Pai atunci mutati-o altfel,  schimbati centrul de atentie. Asa curatenia de primavara va fi completa si sigur aerul de curat si nou va invada locuinta.

 Dar nu numai locuinta trebuie un pic reamenajta ci si veranda. Daca aveti scaune si o masuta le puteti aranja frumos si in zilele insorite sa va instalati in veranda. Deja puteti sa scoateti ghivecele cu flori din casa si sa le puneti in veranda. Cumparati ghivece cu flori de primavara, cu bulbi de zambile sau narcise. Daca este cazul vopsiti din nou in alb toata veranda si verificati geamurile. Rechituiti geamurile daca este cazul si bineinteles spalati-le. Daca aveti perdele, spalati-le si pe acestea sau schimbati-le cu unele noi inflorate.

   ghiveci

 Inlocuiti plantele de plastic prafuite cu aranjamente florale proaspete sau cu cateva ghivece cu flori nou cumparate. Acum puteti face aranjamente si combinatii de zambile cu frezia sau lalele.

Si accesoriile de iarna vor fi scoase si bagate in cutii pentru anul viitor. Stergeti temeinic rafturile de praf pentru a le pregati pentru noile accesorii. Scoateti de la pastrare serviciile de portelan sau de cristal, rearanjati florile in casa chiar si tablourile. Puteti schimba ramele vechi cu unele noi. Schimbati fetele de perne si leneriile de pat, nu uitati de fetele de mese. Cu cat sunt mai vaporoase si mai transparente cu atat mai bine.

accesorii       fata de masa

Bineinteles trebuie reorganizat spatiul de depozitare, adica debaraua sau dressingul, si de ce nu si dulapurile cu haine. Puneti-le la pastrare pe cele groase si mutati-le mai in fata pe cele de primavara si vara. Tot acum bagati la pastrare plapuma sau pilota groasa si scoateti paturile si cuverturile mai subtiri si inflorate.

Daca aveti un semineu acum este timpul sa-l curatati mai ales daca l-ati utilizat toata iarna. Adunati si aruncati cenusa stransa, spalati sau curatati bine uneltele pentru semineu. In locul bustenilor puteti pune un aranjament de lumanari dragut. Deasupra semineului puteti pune obiecte cu semnificatii speciale si mai ales poze de familie.

Curatenia de primavara include spalarea usii de la intrare si a ferestrelor, eventual un strop de vopsea acolo unde este nevoie. Pe usa puteti agata o coronita de flori din matase, inlocuind astfel vechea coronita de brad. Daca aveti storuri de lemn la ferestre atunci va trebui sa le curatati de praf si eventual sa le revopsiti. Cu siguranta toate aceste mici retusi va vor lua o multime de timp dar efectul va fi unul pe masura, prospetime si culoare.  

   coronita

www.incasa.ro

27 febr 2007

Altheate