Servetele umede pentru intretinerea locuintei

servetele umedeNu de foarte mult timp in comert se gasesc servetele/carpe umede ce servesc pentru intretinerea zilnica si curatenia in locuinta. Daca sunt intr-adevar utile, tine de obiceiurile personale.

Aceste servetele umede reprezinta o materie indispensabila in ceea ce priveste ingrijirea igienica a pielii sensibile a bebelusilor si a copiilor. Pachetul se desface numaidecat, cu o mana tragem usor servetelul afara si stergem pielea neteda a micutului. Totul este igienic, ingrijit cu atentie, iar servetelul aruncat la gunoi. Aceasta simpla solutie i-a inspirat pe producatori sa scoata pe piata si carpe/prosoape igienige pentru intretinerea zilnica a locuintei.

Cu toate acestea ne intrebam daca are rost sa utilizam aceste mijloace noi de curatare. Si o carpa inmuiata in apa cu detergent face aceeasi treba ca una scoasa din pachet. Pe de alta parte apa trebuie inainte pregatita, iar la final galeata sau recipientul apalat, in schimb un servet umed poate fi aruncat la gunoi imediat dupa ce a fost utilizat. Parerile sunt impartite.

Diferente aproape inexistente la curatare
In comparatie cu mijloacele de curatare traditionale si conventionale aceste servete nu se lasa mai prejos. In cazul in care exista pete de grasime pe jos servetele se dovedesc a fi mai eficiente in indepartarea lor. Totusi, acest lucru depinde: daca folositi un detergent bun si un burete, diferentele sunt minore. Acest lucru depinde foarte mult calitatea de substantele de curatare. Din punct de vedere al rezultatului final nu exista diferente, nu se poate spune cu exactitate ce modalitate este mai eficienta.

Simplitate vs costuri
Se pune intrebarea daca este preferabil sa avem putin mai multa treaba, dara sa economisim bani sau sa nu tinem cont de acest aspect si sa ne usuram munca. Scoatem un servet din pachet stergem podeaua sau masa, il aruncam si gata treaba. Este mult mai simplu si mult mai comod. Totusi trebuie sa va ganditi ca fiecare servet costa, iar banii dispar repede. Anumite servete umede sunt mai scumpe, depinde deci si de firma producatoare. Aici se formeaza o mica "gaura" in buzunarul nostru si totusi, totul este mai usor de realizat.

Intr-adevar este mai multa treaba cand trebuie sa luam o galeata, sa o umplem cu apa in care sa turnam un anume detergent si abia apoi sa stergem. Exista si posibilitatea ca mizeria de pe podea sa fie bine impregnata sau uscata, ceea ce ne face munca mai dificila sau mai de lunga durata. In aceste cazuri si servetele umede "primesc batai de cap", astfel dupa cum am precizat mai sus, nu exista diferente semnificative intre mijlocul traditional si cel futurist de curatare.

Apa, detergentul si buretele nu sunt scumpe. Buretele nu se deterioreaza dupa prima folosire, iar detergentul poate fi utilizat demulte ori pana se goleste. Daca folositi carpe din microfibre, de cele mai multe ori este de ajuns sa le clatim doar in apa curata fara detergent, iar petele sau mizeria sa se duca fara problema.

Servetele umede sunt mult mai comode. Totusi, produc mai mult gunoi, dauneaza mult mai mult mediului inconjurator, decat detergentii ecologici sau cei mai putin agresivi dizolvati in apa. Decizia reprezinta de fapt o intrebare a constiintei: comoditate, mediu inconjurator si putin mai multa treaba? O intrebare la care fiecare dintre noi isi poate raspune.

InCasa.ro