Sfaturi de intretinere a mobilierului din piele

Pielea este un material care nu se va demoda niciodata. Este un element dominant in colectiile designerilor, atat in domeniul fashion cat si in cel al amenajarilor interioare.

Mobilierul din piele este considerat de unii ca fiind unul destul de pretentios si foarte dificil de intretinut. Dar in realitate, un astfel de mobilier nu necesita o atentie mai mare decat orice alt tip de mobilier tapitat.

In cazul mobilierului din piele investitia este una destul de considerabila, deci o intretinere buna este importanta. Pentru ca mobilierul din piele sa arate bine cat mai mult timp posibil este important sa urmati cativa pasi simpli de intretinere.

1. In primul rand trebuie sa urmati instructiunile care vin cu piesa de mobilier.

2. In timp, pielea mobilierului formeaza cute, iar intre acestea, precum si intre marginile pieselor de mobilier se aduna praful, astfel, suprafetele din piele trebuiesc aspirate saptamanal sau de cate ori este nevoie. Aceasta operatiune se face cu o pierie moale care sa nu zgarie suprafata.

3. Alegeti cu atentie produsele de curatat. Nu orice detergent este potrivit pentru indepartarea petelor de pe suprafetele din piele. Imediat ce piesa de mobilier se murdareste, curatati-o cu putina apa si lasati-o sa se usuce natural.

4. Utilizarea frecventa a mobilierul din piele va duce in timp la subtierea materialului. Pentru protejarea canapelei sau a fotoliurilor din piele este indicat ca acestea sa fie acoperite cu o patrura sau cu o lenjerie.

5. Conteaza foarte mult si zona in care este amplasata piesa de mobilier. Este recomandat ca mobilierul din piele sa fie asezat departe de sursele de caldura: lumina directa a soarelui, seminee, calorifere, sobe. Caldura va usca pielea si ii va diminua intensitatea culorii.

6. Pielea are nevoie de hidratare, insa nu sunt recomandate uleiurile si balsamurile in acest caz. Hidratarea cu apa este cea mai indicata. Umezeste in apa o laveta curata de bumbac si sterge tot mobilierul cu ea, fara a lasa urme de apa in exces.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro