Soia

soiaPutini stiu faptul ca soia este o planta cu efecte deosebite asupra procesului de slabire. O serie intreaga de cercetari a aratat faptul ca soia ajuta la slabit deoarece proteinele din soia au un continut scazut de grasimi.

Soia poate fi folosita intr-o dieta, avand o serie intreaga de proprietati:

Proteinele aflate in soia dau senzatia de satietate pentru un timp mai indelungat. Recente studii arata ca substantele aflate in soia inlesnesc transmiterea mesajului de satietate de la stomac catre creier. Soia reduce senzatia de foame care poate aparea intre mese si dupa ora 6 seara.

Continutul de carbohidranti in soia este foarte scazut, de aceea soia poate intra atat in compozitia dietelor bogate in proteine cat si in compozitia celor cu continut scazut de carbohidrati.

Proteinele care se gasesc in soia au un index glicemic scazut. Consumul de soia nu ridica rapid nivelul glicemiei dupa ce a fost consumata, ceea ce previne supra secretia de insulina.

Proteinele aflate in soia sustin eforturile fizice si psihice oferind energia de care are nevoie organismul.

Aminoacizii din soia joaca rolul de combustibil ce produce energia de care are nevoie organismul.

Soia elimina anumiti hormoni anabolizanti care ajuta la formarea muschilor, marind rezistenta organismului in timpul efortului fizic.

Soia ajuta la recuperarea organismului dupa epuizarea fizica mentinand sanatatea sistemului cardiovascular.

Soia ajuta organismul in lupta cu radicalii liberi.