Perdelele - trucuri pentru o noua infatisare

O noua infatisare cu ajutorul elementelor de pasmanterie

 

PerdeleleIn cazul in care vi se pare ca perdelele dvs sunt prea simple puteti recurge la o serie de trucuri pentru a le accesoriza si a le da o noua infatisare. Modul de prezentare al unui produs contribuie esential la punerea lui in valoare. Astfel, pentru a accentua frumusetea perdelelor dvs si, implicit, decorul camerei, exista mai multe tipuri de prindere, simple si, totodata, de mare efect, pe care le puteti incerca.

 

Daca perdeaua este dintr-o singura bucata, iar materialul din care este fabricata este unul greu, este recomandabil ca prinderea sa se faca din loc in loc, la poale, astfel incat, in functie de latime, sa realizati doua sau mai multe bucle. O alta varianta este prinderea pe verticala, in doua siruri, pozitionate catre extremitati. De asemenea, puteti practica prinderea inegala, la inaltimi variabile, sau adunarea perdelei in mijloc si legarea ei cu o panglica sau alte elemente de pasmanterie. In cazul perdelelor mici (cat cadrul ferestrei) acestea pot fi pliate la extremitati si ridicate la o treime din inaltimea ferestrei. Pentru perdelele din doua bucati, insotite de draperii, aveti mai multe optiuni de prindere decorativa: de o parte si de alta, stranse la mijloc cu un snur asortat, cu sau fara ciucuri; prinderea uneia si infasurarea celeilalte in jurul galeriei; ridicarea extremitatilor si prinderea lor sub forma de aripi desfacute, la o distanta mica de poale.

 

Elementele de pasmanterie, aflate intr-o diversitate de forme si culori pe piata, pot fi asortate unei game largi de perdele si draperii. Panglicile uni, argintii sau aurii, cele cu imprimeuri ton pe ton ori cele cu o coloristica mai complexa: dungi, carouri, stelute, traditionala (rosu cu verde, auriu cu alb, albastru cu auriu) pot ajuta la prinderea perdelelor in vederea crearii unor efecte spectaculoase. Margelele colorate intr-o uluitoare varietate cromatica, ciucurii de dimensiuni felurite, snururile, franjurile, pampoanele etc. constituie, de asemenea, elemente decorative care va ajuta sa va transformati fereastra dupa bunul plac, dand, totodata, un suflu nou incaperii.

 

Photo: corbis.com

 

www.incasa.ro