Stilul frantuzesc rustic

      

Va plac influentele frantuzesti mai ales in decorarea casei? Ei bine, nimic mai simplu, daca stiti cateva lucruri despre stilul francez rustic.

Sa incepem cu arhitectura exterioara a unei case rustice din Franta. Linia acoperisului este foarte abrupta, ferestrele sunt mari de la nivelul podelei pana aproape de tavan, asa numitii pereti de sticla, de cele mai multe ori cu forma de arcada in partea superioara, multa stucatura.      

 

   

   
     

Interioarele sunt inalte cu tapet fin pe pereti, in sufragerie, holuri sau alte camere. Culorile tapetului sunt in general crem, albastru, galben sau rosu cu motive florale mici. Sunt la fel de frumoase si panourile de lemn sau lambriurile vopsite in alb.

Trecerea intre camere este facuta prin arcade generoase care permit o deschidere mai mare si un aer mai placut.

      

Tavanul poate fi pictat in albastru cu desene florale albe sau galbene. Si stucatura din jurul lustrelor sau candelabrelor, a usilor si ferestrelor este un element des intalnit in stilul frantuzesc in general.

Schemele de culori specific frantuzesti sunt albastrul cu alb, galben cu albastru, rosu cu alb sau galben, albul clasic sau combinatia alb si negru. Combinatiile de galben si albastru sunt specifice sudului Frantei, peretii vopsiti in galben vor pune in evidenta mobila cu tapiterie albastra sau draperiile albastre, bogate si lungi. De asemenea aranjamentele florale cu floarea soarelui si obiectele antice vor adauga o nota rustica interiorului.

       

Mobila frantuzeasca are o linie sinoasa, intalnim multe obiecte curbate , fie ca sunt scaune sau comode in forma de semiluna cu oglinda. Manerele usilor sunt din sticla, aceasta adaugand o nota de eleganta si stralucire usilor, dulapurilor.

      

Candelabrul inalt de cristal si semineul sunt elemente specifice acestui stil. Ele adauga eleganta, romantism si intimitate spatiului dumneavoastra. Candelabrul poate fi amplasat in holul mare de la intrare, in living sau dormitoare, in variante mai mici, mai fine.

    

Obiectele de decoratiuni foarte des folosite sunt serviciile de argint, portelanul albastru sau alb. Daca vor fi asezate simetric, in dulapuri deschise sau fixate direct pe perete acestea vor deveni un punct de atractie interesant.

   

            In dormitor pot fi amplasate paravane de lemn pictat sau metal in combinatie cu materiale textile si uneori cu oglinda. 

      
          

            Oglinda este nelipsita din stilul francez, mai ales daca este innobilata cu o rama aurita sau argintata. O puteti aseza in sufragerie, in dormitor la masuta de machiaj a doamnelor.

Lampile inalte sau suporturile de lumanari din lemn inchis la culoare sau din argint sunt intalnite cu precadere deasupra semineelor, pe masa lunga din sufragerie, uneori si pe noptierele din dormitoare alaturi de vaze cu flori proaspete.

Tapiteria este cu precadere cu modele florale, draperiile urmeaza acelasi ton ca si tapiteria mobilei sau a tapetului. Fetele de masa sunt lungi cu falduri generoase.

     

Tablourile sunt foarte apreciate de francezi, exista aproape intotdeauna un tablou portret deasupra semineului. Fie ca sunt picturi clasice in ulei sau moderne cu rame mari albe, ele sunt indispensabile interioarelor, acoperind cu succes peretii. Ramele conteaza foarte mult.

www.incasa.ro

Altheate

01 nov 2007