Zona dressing-ului – idei de amenajare

Locuinta in care locuim nu ne ofera de fiecare data posibilitatea de a ne organiza dupa bunul plac lucrurile personale iar de cele mai multe ori motivul principal il constituie lipsa spatiului.

Astfel, spatiul destinat dressing-ului variaza, iar in multe cazuri lipseste cu desavarsire. In spatiile mici dressing-ul este inlocuit de un dulap sau de cateva rafturi. Cu toate acestea, spatiul poate fi suficient daca piesele vestimentare si accesoriile sunt atent aranjate pentru a folosi fiecare coltisor.

Unele case dispun insa de suprafete impresionante in care spatiile de depozitare nu reprezinta o problema de configurare, ci mai degraba o provocare estetica. Astfel, un dressing poate avea o suprafata generoasa iar amenajarea lui sa nu fie tocmai una usoara.

Pana si cele mai mici elemente folosite pot face diferenta dintre un spatiu bine amenajat sau unul mai putin spectaculos. Chiar daca are un rol strict functional, dressing-ul trebuie sa fie conceput si din punct de vedere estetic. Alegerea potrivita a accesoriilor interioare, a usilor si a materialelor folosite pot oferi un nivel mai mic sau mai mare de confort in utilizare.

Ilunimatul este de asemenea important. Lumina naturala este cea mai potrivita, dar in lipsa acesteia apelati la surse de lumina care sa scoata in evidenta hainele, dar si pe voi cand stai in fata oglinzii. In majoritatea dressing-urilor se folosesc spoturi, asezate in puncte cheie, care sa ilumineze si cele mai ascunse colturi. Evitati sa folositi corpuri de iluminat tip lustra. Pentru a va mentine hainele in stare perfecta, nu uitati de sistemul de ventilatie.

Zona dressing-ului va fi tot timpul ordonata daca ne vom aranja corespunzator hainele si accesoriile. Dressing-ul se organizeaza pe verticala. Piesele vestimentare cu intrebuintare curenta vor fi puse in spatiile vizibile si usor accesibile, si nicidecum in spatiile al caror nivel va depaseste inaltimea. In afara de oglinda, care este nelipsita din acest spatiu, iti poti accesoriza dressing-ul cu o canapea de mici dimensiuni si cu o masuta de toaleta.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro