Tapetul

TapetTimp indelungat tapetul a devenit dovada clara a faptului ca o incapare nu a mai fost redecorate de ceva vreme. In ultima perioada asistam la o revenire a modei tapetului, care aduce cu sine si o noua conceptie: tapetul nu mai inseamna acele flori mari si urate, el ofera mult mai mult optiuni de modele, cel mai adesea acestea reprezentand orice altceva decat flori.

 

Pentru inceput vom trece in revista cele mai noi si mai interesante tipuri de tapet:

 

Tapetul bambus - arata si chiar se simte la pipait la fel ca betele de bambus, desi practic, numai imita acest material. Confera incaperii un aer natural, este placut ca aspect, da o not a clasica intregului si se potriveste aproape oricarei camere.

 

Tapetul autoadeziv - o inventie benefica pentru cei care prefera acest tip de decorare a peretilor. Dupa ani buni, in care tapetul se fixa cu ajutorul lipiciului, a venit vremea schimbarii. Practic daca stii sa lipesti un timbru, te descurci si cu acest tip de tapet. Trebuie numai sa ai grija ca el sa fie drept, pentru ca, odata fixat, orice cuta este aproape imposibil de indreptat.

 

Tapetul vopsibil - cel mai modern tip, avand marginile decorate cu pattern-uri interesante, acest tip de tapet poate fi vopsit sau pictat astfel incat sa se potriveasca perfect cu decorul incaperii tale.

 

Tapetul este elementul care face diferenta intr-o anumita incapere. Finizeaza un perete cu un tapet reprezentat printr-un pattern dinamic si interiorul va capata valente decorative. Nu uita sa nu folosesti foarte multe elemente ornamentale pentru a nu obtine o incapere sufocanta. Tapetul este suficient. Pentru a crea un efect de contrast, pe un perete alb pune un tablou mare, viu colorat si vei obtine un decor interesant, aerisit si placut.      

 

Tapetul adauga o nota de originalitate casei, fiind o dovada a gustului si personalitatii proprietarului. Este excelent atat pentru spatiile mici cat si pentru incaperile ample, iar varietatea de modele si culori existente pe piata iti ofera posibilitatea de a alege exact tapetul care sa avantajeze incaperea pe care o decorezi.

 

www.incasa.ro

14.05.2008


 Foto: corbis.com