Tapetul - un nou look pentru perete

tapet coloratTapetul nu s-a demodat pana in prezent niciodata. Nici nu este de mirare, deoarece acesta transforma intreaga locuinta rapid si intr-un mod foarte simplu. Istoria tapetului incepe cu mult timp in urma. In secolul XVI au fost aduse in Europa tocmai din China fasii mari de hartie, pictate de mana. Succesul acestora a fost foarte mare, iar  Anglia si  Franta au luat exemplul oriental. Abia in secolul XIX, odata cu descoperirea tiparului s-a putut scoate pe piata o productie in masa. De atunci aceasta “haina” a peretilor a devenit aproape indispensabila si se regaseste in majoritatea locuintelor.

Nu este greu sa lipim tapetul pe perete, insa totusi trebuie sa tinem cont de anumite lucruri pentru ca treaba sa iasa bine si sa fim multumiti.

1. Trucuri inainte de achizitionarea tapetului

Pe piata exista o diversitatea imensa in ceea ce priveste culoarea sau modelul tapetului. De aceea, inainte de a achizitiona unul pentru locuinta este bine sa ne gandim inainte ce stil de amenajare predomina in casa sau in incaperea respectiva, ce modele si ce culori s-ar potrivi. 

2. Cate role de tapet trebuie sa cumparam?

Este foarte usor sa aflam de cat tapet avem nevoie prin urmatoarea formula: O rola normala de tapet are 0,53 m latime si 10,05 m lungime si este suficienta pentru aproximativ 5 metri patrati. Astfel: lungimea tuturor peretilor x inaltimea incaperii / 5 = numarul rolelor necesare. Ferestrele si usile sunt considerate suprafata a peretilor.

3. Lipirea si uscarea tapetului

Tapetul poate fi lipt oricum, deoarece instructiunile si modul inovativ in care acesta este prelucrat permit cu usurinta acest lucru. Totusi in cazul tapetului cu model ar trebui sa se inceapa lipirea lui de la ferestre. 

Nu trebuie si nu ar fi indicat sa dam drumul la incalzirea la maxim pentru ca tapetul sa usuce in timp cat mai scurt. In mod normal vor disparea toate pliurile din tapet, odata ce acesta se va usca, iar acest proces va dura aproximativ o noapte. A doua zi cand ne trezim vom avea bucuria de a ne afla intr-o incapere noua.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro