The Homes & Interiors Scotland Exhibition

Targ designIn perioada 29-31 august 2008 orasul Glasgow va fi gazda unui nou eveniment dedicat designului interior. Dupa succesul de anul trecut al expozitiei "Craftscotland Exhibition at Homes&Interiors Scotland Exhibition", organizata in perioada 8-9 septembrie (2007), Centrul Scotian de Conferinte si Expozitii  - Scottish Exhibition & Conference Centre (SECC) - va reuni cei mai de seama designeri, care isi vor expune ideile si produsele in cadrul evenimentului international: "The Homes&Interiors Scotland Exhibition".

 

Locatia aleasa reprezinta cel mai mare centru de expozitii si manifesteri din Marea Britanie, gazduind de-a lungul timpului diverse evenimente artistice, conferinte, concerte i alte prezantari publice. Numai anul trecut Centrul Scotian de Conferinte si Expozitii a fost scena a 235 de evenimente diferite, care au atras peste 1.5 milioane de persoane.

 

Anul acesta spatiul dedicat expozitiei este de doua ori mai mare, incluzand, pe langa traseul expozitional propriu-zis, locuri deschise unde se poate lua masa si cateva mini baruri, unde vizitatorii pot degusta soiuri alese de vin. Experti in design interior, arta si arhitectura din intreaga lume vor fi prezenti in cadrul evenimentului, oferind sfaturi profesionale, sustinand seminarii si demonstratii de design gratuite, participantii putandu-se informa si inspira din munca acestora.

 

La standurile celei mai mari sali a centrului - Sala 4 - vor expune peste 100 de firme renumite din domeniu, printre care: Bernini Kitchens, BostonSmarhome, FusionArt, Hampton&McMurray, Jeffreys Interiors, Michael Murray Art, Robinson&White, Stevens&Graham etc.

 

Ineditul expozitiei il constituie participarea celor mai buni designeri din Scotia, care vor face demonstratii practice. Fiecaruia dintre acestia i se va da o camera, cu destinatie diferita: living, dormitor, birou etc., pe care o va decora in stil propriu, in fata publicului. Vizitatorii vor avea ocazia nu numai sa asiste la intregul proces de creatie, dar si sa poarte discutii cu designerii respectivi pe parcursul celor 3 zile dedicate evenimentului, in cadrul unor seminarii special organizate.

 

Pentru sectiunea Design Theatre, presedintele expozitiei, scotianul Martin Wishart, a apelat anul acesta la compania Cala Homes pentru a le oferi vizitatorilor o intelegere a felului in care se poate organiza si gazdui o masa festiva perfecta. Martin Wishart si-a propus sa faca trei demonstratii de mise en place/arta de a aranja masa, usor de recreat acasa, al caror scop este de dezvalui publicului cateva trucuri, care sa ii determine sa fie relaxati in bucatarie.

 

Prezent exclusiv in cadrul expozitiei, CraftScotland lanseaza o noua colectie de produse mestesugaresti ale unora dintre cei mai cunoscuti producatori din Scotia, produse ce vor fi disponibile la vanzare. La finalul acestei expozitii, vor fi alesi 9 dintre cei mai talentati mesteri, care isi vor expune produsele proprii, iar vizitatorii vor putea cumpara direct de la acestia sau pot face comenzi, ce vor fi onorate ulterior.

 

Taxa de participare este de 7 lire sterline sau 10 lire sterline, in cazul in care biletele vor fi cumparate in ziua expozitiei. Rezervarile si platile pot fi facute si online. Informatii complete gasiti la adresa:


Site: The Homes & Interiors Scotland Exhibition

 

www.incasa.ro