Top 10 plante pentru balcon, terasa si gradina

Ce flori cresc si se dezvolta foarte bine pe balconul cu fata inspre sud? Dar in gradina? Care sunt acelea care prefera umbra, deci partea nordica? InCasa va prezinta in cele ce urmeaza topul celor mai frumoase 10 flori si plante de gradina.

In primul rand ne vom ocupa de cele 5 specii de flori care iubesc soarele si lumina, asadar de florile care se potrivesc pe balcoanele din partea sudica.

1. Genul geranium (Muscata) cuprinde peste 400 de specii de flori. Acestea prefera locurile insorite, lumina si caldura si de aceea trebuie udate din abundenta. Pentru un aspect si mai placut al balconului dvs. este recomandat sa achzitionati plantele "curgatoare". Frunzele sau florile uscate se indeparteaza de fiecare data cand este nevoie. 
 
2. Petuniile curgatoare sunt niste flori deosebit de frumoase, sensibile care raspandesc oriunde ar fi asezate numai voie buna. Acestea sunt intalnite vara pretutindeni, insa pe pe terase si balcoane au un farmec aparte. Sunt apreciate pentru diversitatea culorilor, dar si pentru durata lunga de timp in care raman inflorite. 

geranium   petunia

3. Leandrul este vesnic "indragostit" de razele soarelui. Acesta este un arbore cu flori mari de diferite culori si care impodobeste orice incapere sau spatiu exterior. 

4. Margaretele sunt florile campului, iar cand suntem inconjurate de acestea - chiar si aflandu-ne in propriul balcon - avem senzatia ca suntem in natura, pe o campie mare si plina cu aceste minunate plante.

5. Portocalii si lamaii aduc aerul exotic al spatiului mediteranean. Iubesc soarele si imprastie o mireasma proaspata in tot balconul.

leandru   margarete

In continuare InCasa va propune sa descoperim impreuna care sunt cele 5 plante care se adapteaza cel mai bine in zonele cu mai multa umbra, deci pe balcoanele din partea de nord a locuintei.

1. Fulg de nea (Sutera diffusus) - aceasta planta se simte cel mai bine in nord. Aceasta este o floare curgatoare cu petale mici si albe, care se inmulteste repede formand o "mare" alba.
 
2. Micuta, firava si harnica Lizuca impodobeste atat de frumos orice terasa sau balcon. Prefera locurile in care soarele nu patrunde atat de usor, petalele si frunzele acesteia fiind foarte sensibile.

fulg de nea    lizuca

3. Hortensiile au fost aduse din Orient acum mai bine de 200 de ani si se gasesc pretutindeni: in parcuri, in gradini, pe terase sau pe alei. Forma de bulgar cu o larga gama de culori ii confera acesteia un farmec aparte. Prefera locurile cu semiumbra si imbogatesc balcoanele pe tot parcursul verii.

4. Datorita aspectului deosebit, begoniile sunt printre cele mai indragite plante care se gasesc pe balcon sau terasa. In functia de specia fiecareia, aceste flori minunate cresc armonios numai in umbra (begoniile decorative), dar sunt si cele cu bulbi care necesita lumina si caldura soarelui.

hortensia    begonia

5. Cimisirul impodopeste orice spatiu si devine cu atat mai frumos cu cat este plantat undeva la umbra.

InCasa.ro