Top 5 greseli legate de jaluzelele din sere

jaluzeleSera este, probabil, cel mai ostil mediu al casei dvs., in ceea ce priveste modalitatea de decorare. Cand achizitionati sau cand inlocuiti jaluzelele din aceasta zona, stiti ce cautati de fapt? Va prezentam, in continuare, cinci dintre cele mai frecvente cazuri in care puteti gresi atunci cand alegeti aceste elemente decorative:

Alegerea produsului nepotrivit

Pe piata exista o varietate de produse (jaluzele venetiene, jaluzele frantuzesti, jaluzele plisate etc.). Este crucial sa alegeti jaluzelele potrivite, in functie de felul in care doriti sa folositi sera. Iata cateva dintre cele mai populare modalitati de a utiliza acest spatiu al casei dvs:

Lounge - caz in care aveti nevoie de o buna protectie impotriva razelor ultraviolete care pot deteriora canapelele, tesaturile, mobilierul din lemn sau alte obiecte de mobilier prezente in aceasta incapere;

Dining - caz in care jaluzelele trebuie sa fie rezistente la varsarea de bauturi sau la petele de mancare;

Jacuzzi, centru SPA sau sala de gimnastica - caz in care jaluzelele trebuie sa faca fata stropilor de apa, umiditatii din aer si substantelor chimice din apa;
Terasa - tineti cont de faptul ca atunci cand udati plantele, frunzele transpira foarte mult, generand probleme legate de condens si umiditate;

Sala de muzica - un pian mare in mijlocul camerei arata fantastic, insa pentru a mentine o temperatura constanta in vederea protejarii acestui instrument sensibil aveti nevoie de jaluzele potrivite.

Alegerea culorii nepotrivite

In aceasta privinta aveti cateva optiuni. In interiorul locuintei dvs tavanele sunt, de regula, albe, peretii putand avea culori diferite. Daca adoptati aceasta schema coloristica si in interiorul serei, aceasta va deveni o extensie a locuintei dvs. Jaluzelele de un albastru pal o vor face orice sa semene mai mult cu o “terasa”, creandu-va impresia ca stati sub cerul liber. Daca doriti cu tot dinadinsul sa fiti declarativ, atunci alegeti culoarea indrazneata pe care o preferati, dar tineti minte: jaluzelele bune dureaza decenii, in timp ce preferintele dvs coloristice se pot schimba cel putin o data la sapte ani.

Jaluzelele au o garantie mica

Serele sufera de caldura soarelui, de razele ultraviolete, de pe urma condensului, a excrementelor lasate de insecte, de frigul iernii sau din cauza altor factori. Tehnologia care sta la momentul actual in spatele fabricarii jaluzelelor trebuie sa fie suficient de performanta in scopul de a rezista acestui mediu ostil. Si ne referim aici atat la materialul din care sunt fabricate aceste produse, cat si la articolele metalice care ajuta la fixarea lor. Jaluzelele care au numai un an garantie pot fi mai ieftine, insa nu vor rezista prea mult testului timpului.

Nu faceti o cercetare de fond

Inainte de a lua decizia de a cumpara jaluzele pentru ferestre sau pentru plafoane lamuriti-va cu privire la cateva aspecte: 

- daca jaluzelele acopera marginile serei;
- care sunt dezavantajele acoperirii numai a unei parti a serei cu jaluzele;
- daca in apropiere se afla un rau, lac, iaz etc., care sunt insectele care va pot invada mediul;
- felul in care se misca soarele pe cer peste sera atat in timpul verii, cat si al iernii;
-  copacii care fac umbra serei sunt verzi in permanenta sau umbra va disparea in perioada iernii (soarele poate face o sera inconfortabila chiar si iarna).

Alegerea metodei gresite de operare

Majoritatea oamenilor sunt de parere ca jaluzelele dintr-o sera sunt folositoare numai pentru caldura verii, insa exista jaluzele special concepute pentru a fi utilizate in fiecare zi a anului. Asadar, puteti achizitiona jaluzele manuale crezand, in mod eronat, ca le veti manipula relativ rar (numai vara). Daca este posibil, cumparati intotdeuna jaluzele care pot fi controlate de la distanta, cu telecomanda - odata ce veti realiza ce functie importanta pot avea aceste obiecte pentru confortul dvs, veti dori sa le manevra zilnic.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro