Trucuri de vara

Pentru a simti pe deplin frumusetea primaverii si pentru a savura deliciile verii ce se apropie este necesara o innoire de decor, in concordanta cu renasterea naturii. Redecorarea propriei camere trebuie sa aduca un plus de voiciune spatiului, fara sa reprezinte un efort fizic sau bugetar coplesitor. Iata cativa pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a obtine efecte cat mai mari cu un efort cat mai mic:

- daca doresti sa adaugi culoare camerei in care locuiesti, intr-un mod cat mai rapid, vopsitul peretilor este solutia cea mai eficienta. Pentru a salva timp si bani iti recomand sa vopsesti numai un singur petere, cel principal (peretele focal). Alege culoarea preferata, fara a intra in discordanta cu mobila sau cu celelalte decoratiuni si porneste la treaba: vei consuma cel mult o ora din timpul tau si vei obtine un efect neasteptat.

amenajare interioara- renunta la vechile draperii si perdele si achizitioneaza unele noi, in culori vesele, confectionate din materiale precum: tafta sau lavanza. Pentru perdele se recomand organza simpl din polyester, mtase, sau organza n culori pastelate cu dungi late i discrete n colorit. Materialele pentru draperii cele mai indicate sunt: tafta n diverse game cromatice, simple sau cu diverse imprimeuri i modele. Draperiile asigura functia de umbrire si sunt optionale, iar daca doresti o camera cat mai luminata poti renunta la ele, fara a afecta estetica camerei.

- fetele de perna de care te-ai saturat si care au inceput sa se uzeze pot fi inlocuite cu unele noi, fara cheltuieli suplimentare. Foloseste-te de bucatile de material ratacite prin casa si de propria imaginatie. Inveleste perna cu ca si cand ai impacheta un cadou si lega-o cu o panglica decorativa. Nu trebuie sa utilizezi acelasi material pentru toate pernele. Asorteaza culorile si ai grija ca ele sa fie compatibile si cat mai vii cu putinta.

- suprafetele din sticla din toata incaperea trebuie bine curatate, astfel incat lumina sa se reflecte in ele si sa obtii un efect de stalucire cat mai bun. Nu uita ecranele televizorului si al calculatorului, ramele tablourilor sau ale fotografiilor si toate celelalte maruntisuri care pot fi lustruite. La sfarsitul acestei operatiuni camera va capata un aer nou, va fi mult mai luminoasa si mai insufletita.

- pentru ca senzatia de nou sa fie mai mare rearanjeaza mobila, mut-o sau schimb-o pe cea din camera ta cu cea din sufragerie sau din alte camere (un fotoliu, o masa, un birou, un tablou). In final invioreaza atmosfera camerei tale cu buchete mari de flori proaspete, divers colorate, pe care aseaza-le in vaza astfel incat lumina sa se concentreze pe ele.

www.incasa.ro
26.03.2008