Umbrela: factorul de protectie impotriva UV

umbrela de soareAtunci cand temperaturile cresc din ce in ce mai mult si cand soarele straluceste parca mai tare ca niciodata pe intinsul albastru, cautam un loc cu umbra cat mai densa, un loc racoros, care sa ne protejeze de razele puternice. Indiferent ca se afla pe terasa, balcon, in curte sau in gradina, protectia anti solara sub forma de umbrela este binevenita. Totusi daca inca nu am achizitionat pana acum o astfel de umbrela ar fi bine sa tinem seama de cateva sfaturi utile.

Formele si materialul umbrelelor

In cazul umbrelelor clasice pentru terasa si/sau gradina exista doua forme: cu stalpul de sustinere in mijloc sau in lateral. Umbrelele rotunde au totusi inca cea mai mare cautare, insa si cel in opt colturi devin din ce in ce mai indragite. Pe langa forma, de-a lungul timpului s-a schimbat si trend-ul in materie de culoare sau cel in materie de modele pictate pe tesatura.

Daca dorim sa achizitionam un astfel de accesoriu pentru curte, terasa, balcon sau gradina este bine sa o face toamna, atunci cand sezonul si vremea frumoasa sunt pe sfarsite si cand in magazinele de specialitate se gasesc mari reduceri de pret.

O protectie marita ne-o confera umbrela stabila, fabricata dintr-un material cu tesatura densa, compacta. In afara de acest lucru, trebuie sa stim ca umbrelele din poliester sunt mai dense fata de cele din bumbac.

Atentie: umbrela nu trebuie sa fie singura noastra protectie impotriva soarelui! Putem face insolatie chiar si stand sub “palaria” acesteia din cauza razelor UV care bat in afara ei si care sunt reflectate de pamant. 

Ingrijirea umbrelei

O ingrijire si o curatare regulata prelungeste viata oricarei umbrele indiferent de material si de capriciile vremii. Pentru aceasta exista in magazinele de specialitate diverse solutii si detergenti. Umbrela trebuie totusi demontata si depozitata intr-un loc sigur in timpul iernii, deoarece materialul nu va putea sustine greutatea zapezii si va ceda.

Diversitatea modelelor este mare, astfel putem alege forme ovale, rotunde, patrate cu stalp de sustinere din lemn, aluminiu sau otel. Umbrelele moderne au un sistem de deschidere/inchidere foarte usor de utilizat si se gasesc in diferite culori.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro