Spatiu exterior romantic cu ajutorul picturii

gradina exterioaraSpatiile exterioare au capatat o importanta crescanda in ultimii ani, ele constituind locuri versatile, care pot fi folosite atat pentru relaxare sau pentru luarea mesei in familie, cat si pentru petrecerea unui timp agreabil in compania oaspetilor sau a prietenilor.

Tinand cont de accentul care se pune in zilele noastre pe confort si relaxare, celebrarea locuintei in perioada lunilor calde poate fi usor de obtinut prin crearea unor refugii romantice in aer liber, in care membri familiei si prietenii pot descoperi farmecul si multumirea pe care spatiul exterior si natura le-o pot oferi.

Aplicarea vopselei trezeste suprafetele lipsite de luciu, ca si mobilierul obisnuit si le tranforma in materiale de vis si accesorii pline de farmec.

Decat sa inlocuiti mobilierul si accesoriile din spatiul exterior, aveti in vedere inviorarea aspectului acestora prin aplicarea unei cantitati discrete de culoare. De exemplu, masa si scaunele simple din impletituri de rachita pot fi inviorate daca le adaugati o pata subtila de culoare. Pentru a completa decorul, adaugati scaunelor perne moi si confortabile, cascade de flori pe pereti si o fantana de gradina.

Introduceti un model romantic in spatiul exterior cu ajutorul materialelor, a efectelor decorative speciale, obtinute cu ajutorul unor tehnici de zugravire si a picturilor murale aplicate pe peretii exteriori. Indiferent de suprafata, modelele florale pot fi aplicate folosind o varietate de optiuni de zugravit. Materiale in nuante asa zis murdare, pe care sunt expuse motivele florale, pot fi aplicate direct pe hamacele de carpa sau pe umbrelele din panza, ca borduri decorative. Modele florale pot fi pictate, de asemenea, cu mana libera, la intamplare, pe bancile din lemn, pe mese sau chiar pe podele.

Recipientele cu suprafetele moi, de diferite dimensiuni pot fi tratate cu aplicatii din vopsea care asigura o textura interesanta si o culoare agreabila. Folosind o carpa pentru a curata cu grija si la intamplare cateva zone vopsite, in timp ce suprafata vopsita este inca uda, reprezinta o modalitate simpla de a produce un efect de invechit, un aspect vintage. Un perete accent poate fi decorat pornind de la o suprafata a peretelui greu de definit si transformandu-l intr-un incitant desen mural, folosind o schema de culori palide impreuna cu modele florale supradimensionate.

Sezonul cald se apropie, astfel ca este indicat sa adaugati un strop de romantism spatiului dvs de locuit, aflat in aer liber, folosind efecte uimitoare, obtinute cu ajutorul vopselei. Pentru a accentua aerul romantic al spatiului exterior puteti folosi mese decorative cu lampi elecrice, seminee in aer liber (realizate, de regula, din lut, lut ars sau din aluminiu), lampi de incalzire etc.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro