Verdele in interioarele moderne

interior verdeVerdele vine in multe nuante diferite de culoare, de la verdele mentei si pana la cea a lamaiei, aceasta culoare speciala adaugand vibratie si caracter oricarui interior. Verdele reprezinta racoare, natura si liniste, calitati perfecte pentru crearea unui mediu ambiant calm si modern, in acelasi timp.

Decorurile interioare verzi sunt populare in randul cuplurilor mai tinere si, in special al celor care sunt constienti de mediul inconjurator si care doresc sa reflecte dragostea lor fata de acesta in ambientarea interioarelor proprii. Verdele a fost vreme indelungata simbolul fertilitatii, prin urmare este potrivit pentru decorul gradinitelor, fiind o culoare neutra, potrivita atat pentru baieti cat si pentru fetite.

In dormitoarele copiilor, verdele va fi intotdeauna o alegere de succes, datorita calitatilor calmante ale sale. In dormitoarele adultilor este culoarea ideala pentru cupluri, neutralitatea sa facand-o atractiva pentru ambele sexe. In bai si in bucatarii, verdele ar trebui folosit cu parcimonie, mai degraba pentru unele piese de mobilier sau accesorii, decat pentru intregul decor.

Pe cat de elegant si ambiental poate fi verdele in designul interior, pe atat de obositor poate deveni in cazul in care este utilizat in exces. Daca alegeti sa va vopsiti peretii in aceasta culoare, este recomandat sa introduceti elemente decorative albe sau rosii, care sa echilibreze ansamblul. Un tablou de dimensiuni mari continand aceste culori sau o lenjerie alba de pat pot constitui elementele decorative de echilibru.

Deseori, cea mai buna modalitate de a obtine efectul decorativ maxim pe care verdele il poate da este aceea de a-l introduce intr-o camera amenajata in stil minimalist, unde predomina albul. Accesoriile verzi trebuie sa fie indraznete: fie ca este vorba de unitati de bucatarie verde-gri sau de o canapea de un verde luminos, acestea vor face ca mobilierul sa iasa in evidenta, iar spatiul in care sunt amplasate sa para cel mai atragator din camera.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro