Vitrinele – piese de mobilier mereu la moda

De la un an la altul moda se schimba, noi tendinte apar atat in design-ul vestimentar cat si in cel de mobilier. Daca unele piese sunt inlocuite cu unele mai practice, cu un design modern, altele rezista in timp ca atare, pastrandu-si forma si functia pentru care au fost construite.

Vitrina face parte din acele piese care au trecut testul timpului, regasindu-se si astazi in foarte multe locuinte. Modelul clasic, intalnit in casa bunicilor, este astazi demodat. Insa, au aparut variante moderne de vitrine pentru living, independente sau integrate in biblioteci si corpuri pentru televizor.

Vitrinele sunt piese de mobilier special concepute pentru a depozita colectii, obiecte de arta sau lucruri de interes ce doresc a fi expuse de proprietar. Cele mai multe dintre ele sunt prevazute cu usi de sticla pentru a impiedica depunerea prafului pe obiecte si pentru a permite o vizualizare usoara.

Vitrinele sunt in mare parte realizate din lemn, dar exista o diversitate mare in ceea ce priveste modelul si culoarea. Pentru rafturi si usi, sticla este cel mai des folosita, dar sunt si vitrine care au aceste componente din lemn, sau dintr-o combinatie de lemn si sticla. Vitrinele sunt prevazute cu partitii multiple care ofera o aranjare armonioasa a elementelor.

Atat modelul vitrinei, materialul din care aceasta este facuta cat si culoarea, trebuie sa vina in completarea decorului incaperii. Daca spatiul este amenajat in stilul rustic, atunci este bine sa pastrati vitrinele vechi, mostenite de la bunici. Aspectul vintage al acesteia va da mai multa autenticitate incaperii. Vitrinele pot fi instalate in orice spatiu. Desigur, obiectele expuse vor fi selectate in functie de specificul camerei.

In bucatarie, aceste piese de mobilier sunt potrivite pentru a etala cele mai frumoase seturi de cesti sau pahare, sau vase colectionate din diferite zone ale tarii. Daca aveti un loc ramas liber in sala de mese, o vitrina va indeplini atat un rol practic cat si unul decorativ. Va oferi spatiu de depozitare si veti avea acces rapid la vasele necesare. Daca eram obisnuiti sa vedem vitrinele in camera de zi, etaland piesele de ceramica si portelen, acum acest element poate fi amenajat intr-un spatiu mai putin comun, intr-un mod neobisnuit.

Poate fi, de asemenea, un spatiu perfect in care sa va expuneti articolele sportive cu autograf, de exemplu bata de baseball, cupele si trofeele. Pentru un aspect inedit, puteti opta pentru vitrinele suspendate. Marimea vitrinei trebuie sa fie aleasa cu grija, in functie de marimea exponatelor.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro