Cafeneaua - savoare si inspiratie

CafeneaIn peisajul bucurestean, cafenelele, localurile preferate ale clasei de mijloc, au cunoscut o expansiune remarcabila, numai in ultimii trei ani numarul lor triplandu-se. Succesul se datoreaza, in primul rand, publicului caruia li se adreseaza. Fie ca este vorba de cafenelele moderne de pe Dorobanti, de cele intelectuale de la Universitate sau de cafenelele organizate pe langa diferite instututii, in benzinarii sau in mall-uri, clasa de mijloc le prefera ca modalitate de expunere i mijloc de relaxare.

 

Foarte putine dintre cafenelele Bucurestiului au un profil pur, majoritatea sunt organizate sub forma unui amestec intre profilul specific cu cel de restaurant, bistro, lounge sau club, raspunzand astfel mai multor nevoi simultan. Pentru a rezista pe piata, insa, nu este suficient sa raspunda numai cerintelor publicului, ci este necesar sa aiba in spate un concept puternic, original, frapant. Celebrele: Turabo, Loggia, Market 8 sau Fratelli s-au mentinut i dezvoltat tocmai datorita acestui concept, reusind sa creeze o atmosfera unica intr-un decor original. Designeri experimentati au contribuit la amenajarea acestor localuri, reusind sa confere o nota inedita fiecaruia dintre ele.

 

Coplesiti de grijile cotidiene, manati de curiozitate sau numai in cautarea unui loc de "tras sufletul" ati gasit adesea in atmosfera unei cafenele nu numai linistea cautata dar i clipe de inspiratie. V-ati gandit, desigur, ca ar fi placut sa recreati aceasta atmosfera i in casa dvs. Daca doriti un decor modern, care sa imbine elementele hi-tech cu pop-art-ul, Market8 este sursa ideala de inspiratie. Peretii de culoare mov, pictati manual, cu dungi inchise, aruncate aparent la intamplare, creeaza o atmosfera indrazneata. Mobilierul desperecheat, din lemn, plastic si panza confera personalitate si eleganta locului.

 

Puteti alege, desigur, stilul minimalist al cafenelei Loggia ca model in incercarea dvs. de a va decora propria cafenea. Mobilierul dispus asimetric, format din mese scunde, negre, de forma patrata si canapele de culoare bej, dreptunghiulare, se impune prin contrast cu peretii de culoare gri, foarte inalti, cu aspect vechi, patinat. Daca sunteti adeptul stilului elegant, rece Loggia este locul ideal de unde va puteti insipira cu incredere.

 

Culorile folosite pentru decorul cafenelelor se inscriu, in general, in registrul puternic al spectrului. n locuinta personala, mai ales daca este vorba de un apartament, desi nu este indicat sa folositi nuantele inchise, pentru redarea atmosferei specifice cafenelei este recomandat sa vopsiti un singur perete, lasand tavanul i ceilalti pereti in nuante deschise. Astfel: un rosu impunator este bine sa fie temperat de alb, care sa se regaseasca la scaune i fotolii. Pentru parchet folositi variantele clasice: culori deschise sau dusumea.

foto: corbis.com

 

www.incasa.ro