Avantajele produselor rigips pe baza de ipsos

Protejeaza mediul. Panourile RIGIPS sunt formate dintr-un miez de ipsos marginit de doua fete laterale din carton special, de calitate superioara. Ipsosul este lipsit de miros si nu contine sau produce substante daunatoare sanatatii. Calitatile exceptionale ale materialului de constructie care este ipsosul sunt completate de tehnici de preparare si de productie ecologice.  

Au calitati de climatizare. Datorita continutului mare de macropori din miezul de ipsos, panourile RIGIPS sunt indicate mai ales pentru reglarea umiditatii atmosferice a interioarelor. Materialele de constructie cu un cuntinut ridicat de macropori pot acumula temporar umiditatea, pe care o cedeaza atunci cand aerul interioarelor se usuca. Astfel, aceste materiale au un efect de reglare a climatului interior.  

Nu ard. Rolul de bariera protectoare impotriva incendiilor al panourilor RIGIPS este determinat in esenta de structura miezului de ipsos. Ipsosul contine circa 20% apa incorporata in cristale ceea ce corespunde, in cazul unei grosimi de panou de 5mm, unei cantitati de apa de circa 3l/mp. In caz de incendiu, aceasta apa actioneaza impotriva focului ca un fel de ''apa'' incorporata in constructie.  

Sunt confortabile. Materialele de finisare ale interioarelor influenteaza starea de confort a locuitorilor. Materialele de constructie si de finisaj care au conductibilitatea termica redusa (de exemplu lemnul, ipsosul) sunt percepute drept calde si placute. Materialele de constructie si finisaj din ipsos, ca panourile RIGIPS, maresc senzatia de confort general.  

Economisesc costuri si timp. Sistemele RIGIPS ofera solutii de executie economice si de calitate, pentru toate spatiile, incepand cu amenajarea subsolurilor si terminand cu cea a podurilor. Structuri usoare de amenajare, ele reduc sarcina la care sunt supuse elementele de constructie portante. Instalatiile pot fi executate in mod economic in spatiul liber din interiorul peretilor de compartimentare. In plus, tehnica de lucru uscata reduce timpul de executie si permite ca spatiile astfel amenajate sa fie folosite imediat dup[ incheierea executiei.  

Sunt termoizolante. Coordonatele noastre geografice nu se numara printre cele care desemneaza zone ale pamantului rasfatate de soare. De aceea, o izolare termica optima nu este un lux, ci un factor esential pentru o locuire sanatoasa. Sistemele de RIGIPS confera o termoizolare economica intregii cladiri.  

Sunt fonoizolante. Sistemele RIGIPS ofera o fonoizolatie exceptionala. Structurile formate din doua coji elastice, in sens acustic (panourile RIGIPS), reduc in mod eficient energia fonica, prin vibratia acestor coji. Stratul de aer si straturile izolante (fibre minerale) absorb restul de energie fonica.  

Sunt rezistente. De structurile RIGIPS pot fi prinse, cu mijloace adecvate, orice fel de obiecte - oriunde si in perfecta siguranta. In functie de tip si de greutate, sunt puse la dispozitie carlige si dibluri de diferite forme. Sarcinile mari pot fi fixate durabil prin masuri constructive simple.

Comentarii:

Felicia postat pe 08 Decembrie 2009
o intrebare.
ma intereseaza cat timp se pot depozita placile de rigips, mai precis termenul in care se invechesc. in sensul ca, daca le cumpar acum, nu le pot monta pana in primavara. e mai indicat sa le cumpar acum sau sa astept pana atunci ?

caltoi postat pe 22 Septembrie 2009
FINISAJE CU RIGIPS
Buna ziua!ma intereseaza si pe mine cum se prind in planseu aceste placi de rigips?am un vecin care si-a montat rigips si timp de 3 saptamani cat a lucrat in apartament sa monteze acest rigips cu masina de gaurit in peretzii de beton, mi-a facut un zgomot infernal de nu mai puteam sa stau in casa mea de zgomotul produs de aceasta masina!ca stau perete in perete cu vecinul acesta care si-a modernizat apartamentul...daca din 16 apartamente de pe scara ne planificam sa modernizam cu rigips cate unul in fiecare luna inseamna ca locatarii 16 luni utilizand tehnica de prindere a rigipsului cu masina de perforat peretzii de ciment care este infernal de zgomotoasa nu mai pot sta in casele lor de zgomotul produs in intervalul zilnic 8-20,ore de lucru!alta tehnica mai"silentzioasa"si rezistenta nu exista de montare a rigipsului?

chereches andrei postat pe 18 Martie 2009
incasa.ro
best site felicitari