Ce ne recomanda designerii?

decoCu totii ne dorim o locuinta a carei amenajare sa poarte semnatura unui recunoscut designer de interior, desi acest lucru implica de cele mai multe ori un buget destul de ridicat. In ciuda acestui fapt ne putem transforma visele in realitate conferind locuintei stil si acea eleganta specifica marilor case de design interior cu ajutorul unor piese de mobilier cat mai simple, cat mai putin sofisticate si a accentelor decorative de mare efect.

Liniile clare, combinatia de culori si accentele individuale isi vor lasa amprenta asupra stilului de amenajare, iar achizitionarea unor piese scumpe de mobilier sau a materialelor pretioase propuse de designeri poate fi redusa la minim.

Persoanele tinere care aleg sa-si amenajeze locuinta intr-un mod mai elegant recurg la formele simple si uneori la multa culoare. O canapea, un raft sau o biblioteca reprezinta elemente care constituie acel “highlight” al incaperii. Astfel acestea pot fi achizitionate din atelierul unui brand cunoscut. Cu alte cuvinte si costurile vor fi mai crescute. Bugetul poate fi echilibrat prin reducerea cheltuielilor in cazul decoratiunilor.

O ambianta placuta este redata si de aspectul peretilor. Sunt recomandate tonurile deschise precum crem, gri si alb. O locuinta mica va parea mai spatioasa cu ajutorul acestora insa exista si riscul de a fi prea monotona. Pentru a evita acest lucru un perete poate fi zugravit intr-o nuanta placuta de violet, albastru sau verde. In plus, aceste culori reci dau de asemenea impresia de amploare. Tapetul cu model este de asemenea un accesoriu foarte la moda. Trebuie sa fim insa atenti ca in locuintele sau incaperile mici modelele sa fie evitate, deoarece se formeaza acea senzatie neplacuta de spatiu inghesuit si prea incarcat. Si tatuajele special create pentru decorarea peretilor sunt  foarte apreciate in special de tineri. Acestea pot reprezenta un desen abstract sau un anumit mesaj format din cuvinte sau din imagini.

Daca dorim sa-I dam locuintei un aspect sofisticat si futurist, designerii ne recomanda formele simple, clare, suprafetele lacuite si mobilierul in alb si negru. Acestor elemente li se adauga si materiale precum sticla si metalul. In cazul fotoliilor sau in cel al canapelelor fantazia nu cunoaste margini, astfel sunt permise orice pete de culoare.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

xPCOhVtyjUYTOIhFin postat pe 16 Martie 2012
KpuwAHbijUdbK
What a pleasure to meet smooene who thinks so clearly