Cea mai ieftina metoda de incalzire a apartamentului

In sezonul rece, cand facturile la intretinere cresc, cei mai multi dintre noi incearca sa le diminueze fie prin inchiderea robinetilor caloriferelor fie prin folosirea altor surse de incalzire, apartent mai ieftine. 

Dar cea mai ieftina metoda de incalzire implica o investitie initiala minima si apoi aproximativ de doi lei pe zi pentru incalzirea unei camere. Cei care au deja materialele necesare pentru constructia mini centralei de apartament pot trece deja la asamblarea pieselor. 

Aveti nevoie de o tava de metal sau de orice recipient adanc ignifug, doua-trei lumanari pastila si de doua ghivece de ceramica de marimi diferite. Lumanarile se pun in tavita de metal, apoi se acopera cu ghiveciul mai mic.

Orificiul de scurgere a ghiveciului se acopera cu  ceva metalic, apoi se pune celalat ghiveci mai mare. La cel de-al doilea ghiveci nu se mai acopera orificiul de scurgere. Lumanarile incalzesc aerul dintre cele doua ghivece. 

Asigura-te ca exista un spatiu de 1-2 degete intre cele doua ghivece pentru ca aerul cald sa poata circula. Cum caldura tinde sa urce, datorita aparitiei unui curent de convectie intre aerul cald si cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare si prin partea de jos a tavii, cee ce face ca incaperea in care este pusa instalatia sa se incalzeasca.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro

Comentarii:

ea postat pe 21 Aprilie 2015
cea mai ieftina metoda de incalzire apartament
sunt de acord cu postarea din 05 ian 2014

hatefinch postat pe 05 Octombrie 2014
finch=toma necredinciosul
Bai finchule tare destept mai esti! Ai incercat macar aceasta metoda inainte sa iti dai cu parerea? Vorbesti de parca ai fi un fizician dar reusesti sa fii doar penibil! Incearca metoda mai intai si dupa sa te aud! PS: NU INCERCA SA INCALZESTI O VILA CU 2 ETAJE DOAR CU 2-3 LUMANARI! EXPERIMENTEAZA INTR-UN SPATIU MAI MIC! :))))))

Cris postat pe 05 Mai 2014
Totusi...
Totusi, pot sa spun ca eu am incercat ceva asemanator intr-o bucatarie si baie mica, cu suprafete de aproximativ 3 mp, pe timp de iarna...Se simte diferenta de temperatura...Trebuie sa ne amintim o chestie: stiti unde se aprind lumanari la biserica pt vii si pt morti?:) Va amintiti cat de cald este in acel loc?...Si ce este acolo? de cele mai multe ori o cutie mare de tabla cu nisip in care sunt infipte lumanarile:)...Totusi functioneaza:)...Semineele au ca focar tot o cutie din asta de tabla sau fonta sau ce o fi acolo... Intr-o locuinta desigur ca trebuie sa existe si aerisire pentru ca altfel se acumuleaza gaze..As recomanda acest gen de experiment doar pt perioade temporare:)

finch postat pe 05 Ianuarie 2014
Gluma de youtube
Voi verificati din punct de vedere stiintific prostiile scrise? Aveti macar idee ca pe youtube chestia asta e o gluma proasta? A calculat cineva de cata energie e necesar pentru a incalzi o camera, adica cam cati kWatth? Chiar credeti ca o lumanare da kWatti si incalzeste o camera? Procesul de ardere presupune emanarea unor compusi ce trebuie eliminati, dioxidul de carbon trebuie inlocuit cu aer proaspat de afara, care e rece, totul avand balanta aproape zero energetica. Nu mai publicati tampenii, ca unii chiar isi dau foc cu astfel de prostii.