Corpuri de incalzire decorative

Cand vine vorba de design orice obiect poate capata “o noua fata” intr-un timp relativ scurt, in functie de ideile creative ale specialistilor in domeniu. Unele obiecte, create pentru a ne usura activitatea, au avut initial un design neatractiv si neprietenos, dar, in timp, aspectul acestora a fost “slefuit” devenind astfel adevarate opere de arta.

O evolutie surprinzatoare au avut si corpurile de incalzire. Cu toate ca si astazi clasicile calorifere albe, anoste, montate in asa fel incat ies in evidenta intr-un mod neplacut, sunt inca prezente in cele mai multe locuinte, designerii nu au omis sa revolutioneze acest domeniu, cel al corpurilor de incalzire.

In scopul de a deveni elemente decorative uimitoare, cu o funcționalitate bine definita, specialistii au creat modele variate, cu un aspect rafinat, ce se imbina armonios cu piesele si accesoriile care compun si personalizeaza spatiul.

La fel de eficiente din punct de vedere termic, corpurile de incalzire decorative reduc consumul de energie si se gasesc intr-o vasta paleta de culori si finisaje: de la radiatoare tip coloana, semicoloana, radiatoare de colt, radiatoare cu oglinda, pana la modele unicat, foarte estetice, din piatra, cu panou de lemn sau din corian, ori antichizate din fonta. De cele mai multe ori caloriferele decorative sunt plasate la vedere, in scopul de a atrage atentia si de a deveni punctual focal al incaperii.

Pentru spatiile traditionale, fonta este cea mai potrivita alegere. Fonta nu trebuie considerata a fi de moda veche, mai ales daca este vorba despre radiatorul proiectat de Joris Laarman. Aspectul robinetilor si al accesoriilor care mascheaza tevile scoase prin pardoseala sau perete sunt alte detalii de luat in seama. Pentru camera celor mici puteti alege un model original, de gardulet, flori, si de ce nu, de dinozaur. Unele dintre acestea se gasesc deja pe piata, dar daca doriti ceva mai special, orice model se poate face la comanda.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro