Cum sa ai o gradina de lalele?

O gradina fara lalele nu este o gradina cu adevarat.Lalele

Gama de culori diversificata merge cu toate stilurile de gradina. Inainte de a obtine un efect frumos, intr-o configuratie foarte structurata cum sunt gradinile de la casele din orase, trebuie utilizat un singur ton pe "patrat". O plantatie intre 10-15 cm adancime, in functie de dimensiuni (se ingroapa la de doua ori inaltimea) si cantitate de 60-80 bulbi pe metrul patrat va da un efect surprinzator.

Cresterea bulbului fiind conditionata de o perioada rece si apoi o temperatura mai ridicata, determina ca bulbii sa fie plantati in octombrie-noiembrie. Vor beneficia de aceste perioade si vor iesi sub primele raze
de primavara. In cazul in care ati facut acest lucru in toamna acum va veti bucura de frumusetea lalelelor.

Plantatia se realizeaza astfel: bulbii care infloresc tarziu se planteaza in adancime, iar cei precoci deasupra. Se recomanda sa fie in plin soare si sa aiba un sol sarac. In cazul solurilor argiloase este bine sa incorporati nisip in pamant dau sa turnati un pumn din acesta pe fundul fiecarei gropi.

Comentarii:

nastasia postat pe 05 Aprilie 2011
pentru ingrijirea lalelelor
am cumparat in tomna niste bulbi de lalele mici,au rasarit dar din pacate sunt bolnave, am scos un bulb si parca e cu rgina pe el si da in putrezit.ce as putea sa fac.

rodica postat pe 23 August 2010
lalele
Am vazut intr-un material ca bulbul de lalea trebuie strans ca sa plesneasca in partea ascutita. Asa trebuie procedat la plantare?

Ea postat pe 08 Iulie 2009
Un articol foarte bun
Un articol foarte bun